nattata Creative Commons License 2002.05.16 0 0 3739
Egy-két apró észrevételem lenne az eddigiekhez, aztán elhúzok a balfenéken.
Na kezdjük:
-Azért sem írok a botrányokról, mert írt már mindenki, és igazuk van. Szégyen!Ebbe beleértem mind a férfi, mind a női meccseket is. Sopronban megpróbáltam már csitítani "szurkolókat" adott negatív megnyilvánulásokért, de nem értem célt. A legfájdalmasabb eset az volt, mikor kedvenc játékosomat egy évezredek óta mellettem ülő uriember szexuálta hangosan (gyengébbek kedvéért b*sztatta), és nem értette meg, miért csitítom. Addig beszélgetni is lehetett vele, utána nem állt velem szóba, mert nem azt mondtam, ami neki tetszik...
- A középszakasz nekem tetszik, mert izgalmas, kérdés hogy viseli el az ember pénztárcája. Nem közönbös, mennyit kell egy családi, vagy egyéni programért hetente, félhetente kifizetni. A fáradtságra való hivatkozást nem értem, mert a heti két meccs nem teljesítmény.
Ezen a ponton külön kell vennem a férfi, meg a női szakágat. A férfiaknál a nemzetközi kupa csak pár meccs, utána mindenki ugyanazt teljesíti mérkőzésszámban. Ha heti kettő, akkor heti kettő, nem kell kétségbe esni, kell a cirkusz (nem az első pontban emlegetett cirkusz).
A nőknél van pár - három - csapatunk, aki az idén tovább is érdekelt volt a kupákban, ők megkapták a heti két meccsüket, míg a többiek nyaraltak, vagy játszogattak. Egy Diósgyőrnek egy évben hivatalos meccse van 30, a Pécsnek, Sopronnak 55-60, és komolyabb ellenfelekkel. Erre kellene bevezetni egy extraliga jellegű dolgot, mint a röplabdában. A jobban teljesítő későbbi szakaszban szálljon be a hazai bajnokságba. Aki ide akar kerülni, az érdemelje is meg.
-Eljutottunk a legfontosabb dologhoz, a pénzhez. Kiemelkedő költségvetéssel ismereteim szerint 3 csapat rendelkezik, Pécs meg a két soproni csapat. A Szexárdi pénzről nincs információm. A pénz nem minden, egy csapatot össze lehet vásárolni, de az nem ér semmit alap nélkül. Kell hozzá utánpótlás - ami nem két perc - közönség, ami nem lesz a semmiből, meg múlt, amiből lehet építkezni.
A MATÁV SC két kezdeményezése a legjobb példa rá. Pécsett csináltak egy túlfizetett kosárcsapatot, kézzelfogható teljesítmény nélkül, aztán elfelejtették. A soproni focicsapat éveken keresztül próbált a legjobbak közé kerülni szintén túlfizetve, de csapat csak a szomorú emlékű Simon Tibi idejében kezdett összeállni, aztán mi lesz velük, azt csak az isten tuja, vagy még én sem...:-)))
Az Atomnak kézzelfogható volt, hogy Szexárdra vigye a női kosárlabdára szánt pénzét, mert ott megvolt az utánpótlás, a hagyomány, ami meg hiányzik - a közönség - az eredményektől függ, de ezek lassan jönnek. Türelem! Csak a kurvázástól kéne óvakodni az elején, aztán közben meg lehet szeretni őket. Ha eredmény van, néző is van: lásd Paks...
Bocs, ha hosszú voltam, de ez már kikívánkozott.