Jóje a középszakasz?
Az Én véleményem az,hogy nincs rá szükség.
Hogy miért?
1.Fárasztó.
Ezt nehéz másképp megfogalmazni.Nem tudom miért van arra szükség,hogy a bajnokság végére egyszerűen kizsigerelik a csapatokat.
A mérkőzésszám eszméletlen magas:min. 45 meccsel lehet bajnokságot nyerni.(A többi csapat is közel ennyit játszik).Ekkor pedig még nem is beszéltünk a többi "kötelezettségről" (MK,Koracs/már akinek k:)/).Ebbe a sűrű menetrendbe kell a válogatott meccseit is beleilleszteni.
A vélogatottnak nincs ideje felkészülni (az nem megoldás,hogy a válogatottakat az alapozás közepén hívják meg összetartásra)
2.Az NBA-vel párhuzamot vonva /:)/.Ott nem minden csapat játszik ilyen sok meccset,amelyik kiesik az már legalább nem játszil tovább az X.helyért.
3.A magyar bajnokságban nincs hozzá elég játékos.(Talán ez az egyik legsúlyosabb érv).Tehát ez nem a magyar válogatott érdekeit szolgálja.Nincs elég tehetség=>hiába emeljük a meccsszámot (így valószínüleg a színvonalat is),ha nincs elég fiatal,tehetséges magyar játékos.Habár a bajnokság színvonala emelhető remek légiósokkal,azonban ez nem a magyar kosárlabda érdekeit szolgálja.Ezzel akár a válogaottat "ölhetjük meg".(ld.:Görögországban is valami hasonló volt a helyzet)
4.A meccsek is veszítenek varázsukból (mint a BL sorozat,amióta ott is millió 1 csapat van már nem olyan csábító-bezzeg amikor a Fradi is ott volt össz 16-an voltak...).Lassan csömört lehet kapni a rengeteg rangadótól :))
Akkor lenne talán igazán értelme,ha nem lenne ekkora szakadék a mezőny két fele között.(Ha nem lennének "kis" és "nagy" csapatok)
5.A szurkolók számára anyagilag is elég megterhelő.
6.Ha meg annyira ragaszkodnának hozzá akkor azt a szabályt végképp nem értem,hogy az "alap" alapszakasz eredményei közül a 22 meccsből miért csak 14-et vittek tovább a csapatok,miért nem az összeset.
1 szó mint 100 Én örülök,hogy nem lesz középszakasz.