Little Boy Creative Commons License 2002.05.16 0 0 27
Ha fejből idéztem volna, akkor tudtál volna megint egy sort kötekedni a forráson, úgyhogy gondoltam előbbre járunk, ha ezt kihagyod.

mindketten tudjuk, hogy jelen esetben nem erről van szó
Ez innentől a te véleményed, amit viszont nem kell cáfolnom, mert a te dolgod, kiről mit gondolsz. Az már más kérdés, mennyire megalapozottan gondolod azt, amit gondolsz.

Ezt kellene belátni és nem nyelvi furfangokat keresni, hogy megmagyarázzuk kijelentésének helyességét vagy helytelenségét.
Déja vu... Nem mi mondtuk ugyanezt, amikor Kövért próbáltátok kimosni a szarból? (tudom, nem tereljem el...)

ócsittya
Mostanában nem járam a könyvtárban, de majd utána nézek a tájszótárakban. Mindenesetre én fenntartom, hogy Medgyessy tud hibázni, és nem tévedhetetlen. Viszont nem kéne a kákán is csomót keresni...

Egy politikusnak nem a nyelvi értelmező szerint, hanem a hétköznapi beszéd kategóriái szerint kell megfogalmaznia gondolatait
A hétköznapi beszédnek viszont teljesen megfelel az, hogy "Olcsó és gyors autópályák épüljenek (javítja magát:) úgy értem, hamar készüljenek el". Hiszen a beszéd kötetlenebb megnyilatkozási forma, mint az írás, kevésbé megkomponált, éppen ezért előfordulhatnak benne hibák, amiket lehet korrigálni is - ez nem csökkenti a beszéd értékét. Tökéletesen csak előre mogkomponált beszédet lehet elmondani - az viszont nem biztos, hogy őszinte...

Engem egyébként az általad beidézettből legjobban ezt tudnám asszociálni kedvenceddel
Tőled nem vártam mást... Ez a várható reakció jutott eszembe tőled, amikor idéztem a jelentéseket. Mivel azonban én őszinte vagyok, nem kívántam elhallgatni a szó egyetlen jelentéssíkját sem - még akkor sem, ha tudtam, hogy (szánalmasan bár, de) belekötsz ebbe - is.

nincsen időm arra, hogy egész nap a te korrepetálásoddal foglalkozzam...Van emil címem kérj magánórákat
Eddig azt bizonyítottad be nagy sikerrel, hogy te nem ismered a magyar szavak jelentését, tehát ezt a kijelentésedet tartalmilag nem tudom értelmezni. Viszont ha eme fogyatékosságod leküzdésében segítségedre lehetek, írj nyugodtan az e-mail címemre...

Figyelted? A hozzászólásod fele személyeskedés. Miért nem érvelsz inkább?

Előzmény: Bumburnyák (24)