sbojan Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1926
Üdv mindenkinek.

Azutóbbi napokban beleolvasgattam a 307-es fórumába, s felmerült bennem egy-két kérdés. Remélem, nem kérdezek sületlenségeket, s talán választ is adtok majd!

A nyílt hétvége után elég nagy lett bennem az elhatározás, hogy közel 9 év kisautó-használat után nagyobbra váltsak (+ két gyermek, időközben) s az SW nagyon megfelelő lenne újabb hosszú évekre.

Kérdéseim:
Van-e orvoskedvezmény a Peugeot-nál, s ha igen, igénbe vehető-e az SW-re? (Gyanítom, hogy nincs...)
Ez a szoftveres mizéria nagyon elgondolkodtatott. Vérbeli szám.teches lévén, a különböző hardver eszközeinkben azonnal cserélem a firmware-t, bios-t, stb. amint az elérhetővé válik, s nem rosszabb a réginél. De az autó esetén ezt, ugye, otthon nem tudom megcsinálni. Abban a szervízben, ahol erre rákérdeztem, csak néztek rám bambán, hogy ők nem cserélnek semmilyen szoftvert, meg ilyen hülyeséget nem is hallottak, stb. No, itt ezt nekem a jövőben, ha mégis szükség lenne rá, nem fogják megcsinálni, gondoltam. Gyanítom, hogy itt sem nagyon lehetnek tisztában a különböző beállítási lehetőségek tekintetében.
Vajon van-e autentikus forrás (személy, vagy Intenet-forrás, stb.), ahol részletesebb infót tudnak arról nyújtani, hogy mit lehet be-, átállítani szoftveresen, hogy már felkészülten állhassak majdan a szervízes elé. Nincs is annál rosszab, mikor olyanok (pl. "hozzá nem értő" szervízes) próbálgatás alapján állítgat egy rendszeren.
Miután hhosszútávra (években) de nem hosszú távra (km-ben) gondolkodom, ezért 2 literes SW Premiumot szemeltem ki, s csak kigürcölöm valahogy a többlet árat, remélem.

Szóval, ez a komputeres dolog s az annak állítgatásába való személyes beleszólás lehetősége igazán érdekelne. Nem tuning miatt, hanem a korrekt működés miatt.

Üdv,
sbojan