Szykla Creative Commons License 2002.05.14 0 0 207
Kedves Andy Capp!
Ha nem írtad volna is, sejtettem, hogy valami elfuserált egyetemi oktató lehetsz. Abból, hogy saját érvek helyett folyton külföldi tudósokkal való személyes kapcsolataiddal kérkedsz.
Algebrából is csak négyes-ötösöm volt, nem hiszem, bármennyire pocsék előadó is voltál, hogy ne tudtam volna nálad is levizsgázni. Csak kerestem volna valami értelmes jegyzetet vagy tankönyvet, amiből megtanulhatom. :-)

Szeretsz csúsztatni, soha sem mondtam, hogy programozó vagyok, ha az akartam volna lenni, nem az ELTE számtechtanári szakát végzem el másoddiplomás képzésként. (Apropó, te sem ide írkálnád nekem a hülyeségeidet, ha épp egy valamirevaló tudományos munkán dolgoznál... Vagy a Fidesz bukásával te is munkanélküli lettél? Szóval pártkatona vagy?)

A FORTRANT egyébként csak megemlítettem, ugye te sem gondoltad komolyan, hogy annak idején is csak ezt az egy nyelvet tanultuk? Természetesen pl. Basic nyelven is írtam néhány programocskát, de nem tartottam fontosnak megemlíteni. (Egyébként tízezer soros Pascal programot valószínűleg írtam már, de én nem kilobyte-okban mérem egy program értékét. S milyen alapon nem tekinted programozási nyelvnek a logot, prologot, amiről már szó volt? Az assemblyt, ELAN-t és a Delphit azért nem említettem, mert épp csak belekóstoltunk.

De ugyan miért kellene egy tanárnak programozónak lennie? Megint fogalomzavarban vagy. Ami egyébként egyetemi oktatóknál néha előfordul. Csak azt az egy fát látják, amit évtizedek óta nyesegetnek...

Sajnálom, hogy nem érted, hogy mi köze a vákuum nem-ürességének a foton energiaveszteségéhez, miközben évmilliókig halad benne. Azt ugye tudod, hogyan kell kiszámítani a fény vákuumbeli sebességét a vákuum dielektromos állandójából és a vákuum mágneses permeabilitásából?

Szerinted egyébként ki kellene rúgni azokat a tanárokat, akik a hivatalos fizika mellett olyan hipotéziseket is megemlítenek egy gimnáziumban, melyekkel estleg gondolatokat ébresztenek, nyitottá, kreatívvá nevelik a diákjaikat?
Lorentz hiába vezette le a transzformációit, a klasszikus eredményekhez és a tekintélyelvhez való görcsös ragaszkodása megakadályozta abban, hogy ő legyen Einstein.

Apropó, miért fáj neked, hogy mi magyarok Neumann-típusú nyelvről beszélünk parancsorientált helyett? Lám a nemzeti konzervatív tudós Gauss-geometriát mond Bolyai-geometria helyett is?

Alaposságodról, tényszerűségedről pedig csak annyit, a honlapom kapcsán tömeggyilkosságra való buzdításról beszélsz, holott épp azt kifogásolom a Mózes-könyvekben, s ezért vetettem el az ószövetség istenét, mert a zsidóknak a környező népek kiirtását parancsolta. Tudsz te egyáltalán értelmesen olvasni? Akkor most sem mondtad volna, hogy a Bibliát hozom fel érvként.

Azzal kérkedsz, hogy sokat forgolódsz igazi tudósok között. Akkor észrevehetnéd, hogy az ilyen lekezelő arrogáns nagyképűség (hisz én csak annyit írtam, hogy Pascalt tanítok, s te máris kétségbe vontad pedagógusi mivoltomat, ugyanakkor te gúnyolódsz azzal, hogy én játszom a levelezős diplomámmal a fölényeskedőt), szóval ez a stílus, amit te képviselsz, a kisemberek sajátja, az igazi tudósok szerények. Nem nekik kell kérkedniük magukkal, az eredményeik önmagukért beszélnek.

Üdv.: Szykla
Ui. Ha legközelebb találkozol Stephennel, add át neki üdvözletem. :-)

Előzmény: Andy Capp (206)