Szykla Creative Commons License 2002.05.13 0 0 202
Az ősrobbanás-elmélet ilyen típusú cáfolatát Grandpierre Attilától hallottam, ő magyarázta a foton vöröseltolódását az energiaveszteséggel. Azt ugye tudod, hogy a foton energiája fordítottan arányos a hullámhosszával?
Az pedig, hogy a vákuum nem üres, talán számodra sem új dolog... Pl. hallottál Dirac elméletéről?

Mielőtt a kétéves levelezős képzettségünkön mosolyognál, ha figyelmesen olvastad, ugye az is feltűnt, hogy minderre ötéves nappali matematika-szakos végzettség után nyílt lehetőség?

Természetesen nem azt mondtam, hogy egy programozó egy nyelvet ismerjen meg az egyetemen, de általában egy lesz, amit a munkájában használ, és "tökéletesen" ismeri.
Ha nem érted, hogy miért hivatkoztam Newton törvényeire, az csak azt jelzi, hogy fogalmad sincs arról, mit kell általános iskolában, gimnáziumban, ill. egyetemen tanítani. Hogy az oktatásban didaktikai szempontoknak is érvényesülnie kell. Nem lehet fejest ugrani a mélyvízbe, amíg nem vagy tisztában az úszás alapjaival.

A Neumann-elvű nyelvet hívhatod utasításorientáltnak is, de ha nem tudod, mi az általam leírt négy nyelvtípus közti alapvető különbség, az csak annyit jelent, hogy te megbuknál ezen az ELTÉ-s gyorstalpalón. :-)
Egyébként programoztam én is más nyelven, a nyolcvanas évek elején pl. FORTRANban is. Igaz akkor még csak gép nélkül, mert mi nem jutottunk géphez az egyetemen, viszont ennek köszönhetem, hogy viszonylag jól megtanultam programozni. (Nem ellentmondás, így fejben kellett lefuttatni, hogy ellenőrizzem.) Legalábbis annyira, hogy közel húsz év múlva az egyetemi zh-im általában ötösre sikerültek, és a végén kitüntetéses diplomát adtak az ELTÉ-n. Hogy mégis ilyen alulképzett maradtam, az ezek szerint nem az én hibám, hanem az ELTÉ-é, nem gondolod?
Bár inkább arról van szó, hogy te összetéveszted a számítástechnikai alapképzést a szakbarbároktatással.

Hallgatók reklamáltak néhány éve az ELTÉ-n, hogy tanítsák meg nekik a szövegszerkesztést az egyetemen. Emlékszem, az egyik informatikus oktató azt válaszolta erre, hogy az ELTE nem lesz szakmunkásképző. Igaza volt. Minden iskolatípusnak megvan a saját feladata. És a gimnáziumé nem az, hogy részletekbe menően megtanítsa egy modern programozási nyelv szintaktikáját.

Amit pedig a magyar nyelvvel művelsz, az számomra nagyon visszataszító, jól jellemzi az egész személyiségedet, mentalitásodat.
Neked már általános iskolában sem lett volna szabad bizonyítványt kapnod. :-)
Szykla

Előzmény: Andy Capp (201)