KUONI PÁSZTOR: A P.Kissnél fordul elő régi óra, de csak drágább darabok, és igen ritkán. Mostanság már a Tiszekernél is ritkán van érdekes dolog (pár éve én teljesen "kifosztottam" szegényt). Sajnos a bolha is kezd "kitikkadni". TE_O megemlített több órást, még én is mondhatnék (Kígyó utcai órás, Hantos a Nyugatinál), de ezek már általában rendbehozott, jobb minőségű és drágább darabokat árulnak. Olcsón, mégis szerencsésen szerintem már legfeljebb a bolhapiacon és az Ecserin lehet vásárolni, de tudomásul kell venni, hogy van a dologban némi lutri. Ugyanakkor a 8-10000 Ft-os árkategóriában nem szokás nagyokat csalni, nem lesz az olcsó GUB-ban Ruhla, egyszerűen nem is érné meg átszerelgetni. Nyilván a Pobedára átbűvölt IWC más kategória... Viszont a korrekt eladók teljesen természetesnek veszik, hogy a jobb darabokba bekukkantasz, általában maguktól nyújtják a nyitókést. Aki nem engedi kinyitni az órát, azt faképnél kell hagyni!
- A Cornavin ExtraFlat meg egy kicsit más tokozás, a szerkezet lehet ugyanaz, a legtöbben A151, A152 van, de előfordulnak a TE_O által emlegetett szerkezetek is. Gyártották a Cornavint licencengedéllyel az oroszok is, így Made in USSR Cornavin is van! A különböző szerkezetvariánsok amúgy gyakorlatilag egyenértékűek, az óra értékét sem befolyásolják. Az állapot azonban fontos, a nagyon szép, reprezentatív állapotú Cornavinokért megadnak 20-30eFt-ot is, a teljesen lerobbantak, tönkrement számlappal gyakorlatilag értéktelenek (ez utóbbiból van sok...). Alkatrész ugyanakkor már egyáltalán nincs hozzájuk, ezért ugyanakkor érdemes venni akár pótalkatrésznek is!
ORAGYUJTEMENY