Hali,
A csomagtartó/kerekesszék összevetést szerintem nyugodtan megejtheted a kereskedőnél, az a legkevesebb, hogy megengedjék kipróbálni befér-e. Az egyik ismerősöm is ilyennel kénytelen közlekedni, ami neki van az összecsukva szerintem beférne, de az a biztos ha kipróbálod.
A gyári tetőcsomagtartó tavaly októberben huszonegynéhány ezer Ft volt, végül az egyik Cora-ban vettem egy olasz gyártmányút kb tízezerért, talán kevésbé szép és nem zárható ( a gyárit nem tudom, hogy zárható-e), viszont az ára kevesebb mint a fele volt a gyárinak és az én céljaimra tökéletesen elég (max 50 kg-ig terhelhető).
Váltózárat 40e-ért kínáltak szereléssel a kereskedőnél. Az a lényege, hogy hátramenetben rögzíti a váltókart, mondván, elég feltűnő, ha valaki rükvercben halad huzamos ideig. Tehát: Farral a falhoz kell parkolni, akkor van esélyed :)
Profik ellen a gyári dolgok önmagukban nem sokat érnek, én abban bízom, hogy ezt a típust talán nem nagyon lopják, eddig 2 - 3 Thalia lopásról tudok. Nekem az Autolok 2000 kormányzár van, azt nem tudom, hogy miatta-e, de még megvan a kocsim :)