Derek
2002.05.13
|
|
0 0
19
|
MO, a haza nekem a zalai dombokat jelenti, a kanizsarol kaposvarra kivezeto ut melletti csonakazotavat, utana a Kisbagola, Nagybagola, Latohegy , Lengyelhegy nevu kis dombokat ahol az en kis birtokom is van, aztan az ezeket a dombokat korulvevo erdoket, szemben a romlottvarat a a Szentgyorgyvari hegyen ,mellette jobbra a kapolnat ahol minden evben Szent Gyorgy napjan a bucsu alkalmabol mise van , es athallatszik a harang hangja az en kis birtokomra, aztan meg ha tovabbmegyek a holladi dombot a 7-esen amit ha elhagyok eppen ralatok a Balatonra es a Balatonkereszturi templom tornyara. es aztan felcaplatva a fonyodi hegy tetejere es ranezve a Balatonra ,tudom ez a vilag legszebb latvanya, szemben a Badacsonyi heggyel ahol megterem a jo bor, de a legjobb tole balra a keszthelyi csucsoknel becehegyen a hires becehegyi olaszrizling. hatam mogott Somogy erdei es mezei ahol megterem a vad es a buza meg a diszno a balatoni borhoz,es ha lesetalok a kikotoi kocsmaba akkor a tanar ur, aki nyaron kocsmaros, megkerdi,na csak hazaevett a fene, es az elso kort en fizetem, de ma friss harcsank van, eppen most hoztak be az orvhalaszok.
Ez az en hazam. |
|