fxor Creative Commons License 2002.05.12 0 0 37
na ide is beteszem: Macisajt megkapargatta megyó nemesi származását.:-O csernobil ügyben stregovác "szép" hosszú anyagokat tett fel - már nem másolhatom be többször, mert kívágnak mint macskát szarni.

"Viszont amit már a Népszabadság is megszellőztetett és itt is megjelent, gondolom Medgyessy "imidzsének"
javitása
céljából, azaz erdélyi nemesi stb. származása, nos annak személyes érintettség okán utánanéztem.
Nem másért, de elhangzott hogy Medgyessy Miklós
Bethlen Gábor titkára volt stb., márpedig a családom a Bethlen Gábor féle 1614-es Conscriptioban kapott
nemességet...
Gondoltam, nem árt ha valahol hátba veregethetném Medgyessyt, " figyú má' te (....öncenzúra), a te ősöd vetette
papírra az enyéim nemességét "...
(Ez ezért elég erős érzelmi kapocs lehetne...)
Nos, elkövettem a Pálmay József féle " Székely nemesi családok" c. " kézikönyvet.
Jelentem: egy szó nem igaz az egészből.
(Na tessék, üldöz a balszerencse...Már protekcióm sincs..:))
Marad viszont hogy Medgyessy apuka 1940-ben költözött Budapestre ( ez speciel érdekes, a bécsi döntés után az
emberek inkább haza költöztek Erdélybe és nem forditva,az már 1944 után volt), és hogy "a ' 40-es évek végén a
bukaresti magyar követségen dolgozott"...
No igen.
Rákosiék idején, mint bukaresti követségi kiküldött... No, az ilyenek sem voltak akárkik, a rendszer ( "az ügy")
szempontjából..."