Bocs, hogy még ezzel foglalkozok, de tegnap nem tudtam beírni valami hiba miatt. Szóval:
„majd balra elfordítva a felsőtestét, valamint a kezét próbálta kiszabadítani, ami a teste mellé szorult”. Ez a kulcsmondat. Miután tegnap megnéztem és többször is másodpercről-másodpercre kikockáztam a meccs végi tömegverekedést, egy perdöntő jelenetre bukkantam, ami szerintem az egész dolog kirobbantója volt. Tehát. Fél másodperc hátra, bedobás, Maljkovics kapja a labdát, Williams ráront, átöleli, és a lendület elviszi a párost pár méterre. Próbálja ki bárki, kapjon el valakit futtából, biztos, hogy pár lépést tesznek még a lendület miatt. Ez sima fault, talán még szándékos is lehet, de nem lépi túl a megengedett mértéket. Itt jön a kulcsmomentum. Maljkovics megpróbál kiszabadulni, és a bal könyökével fordulásból orrba vágja W.-t, akinek ettől elborul az agya, és berántja M.-et a székek közé. Ezzel robban ki a konfliktus, nem igazán látni, ki kit üt, illetve egy tiszta ütés látszik, a pályáról érkező Trepák hátulról ököllel letaglózza W.-t. Az összevisszaságban nem látni ki üt kit, így azt sem, hogy W. ütötte-e le a rendezőt, bár ezt őt és a körülményeket ismerve illetve a beszámolókat olvasva készséggel elhiszem.
Ezen véleményemet fenntartom, mivel képi bizonyíték áll rendelkezésemre, így ezt megcáfolni nem lehet. Konklúzió. W. vesztett helyzetben túl erőszakosan próbált labdát szerezni, majd mikor megütötték elszállt az agya. 1. Ha tényleg ő ütötte le a rendezőt, felelősségre kell vonni, bár büntetőjogilag szerintem nem tudják elítélni. 2. Lássunk reálisan, és ne csináljunk belőle ördögöt, illetve a szerb légióból ministránsfiúkat.