morczogó
2002.05.11
|
|
0 0
57
|
Hát igen, churchill után szabadon, a demokrácia a legkisebb rossz. De tudod, szerintem ezért létezik a konszenzusos demokrácia, hogy bizonyos értékek ne legyenek megkérdőjelezhetőek. Ezért vannak fékek a rendszerben, hogy minősített többség, népszavazási lehetőségek korlátozása, szólás- és véleménynyilvánítási szabadság, ellenzéki jogok stb. Szóval egy csomó olyan dolog, amit a Fidesz el kezdett szépen felszámolni, ahol csak tudta. A diktátorokra pedig a a túlzott szabadságigény a jellemző. Nem szeretik, ha korlátozva vannak. Odaáig orbán kétségtelenül eljutott, hogy nem szereti, ha bárki korlátozza. Ezért én a magam részéről potenciális diktátor lehetőséget látok benne. Valószínűleg és remélhetőleg nem lesz az, mert stabil marad a demokrácia, de ez nem az ő önkorlátozásából fog fakadni.
A libertariánusoldal szerintem nem volt hatékony. A Fidesz szúrta el. Ha pedig az MSZP-SZDSZ nem talál ki valami tényleg hatékonyat, akkor elfelejtheti az önkormányzati választásokat. Kivétel Budapest és talán néhány vidéki város. |
Előzmény: Nyomkereső (53)
|
|