Szia Rostás
"Avassnak pusztán azzal az egy észrevételével vitatkoznék, hogy Pavlovics pusztán a békítés és nyugtatás szándékával kapta könyökhajlatba pl. Bencze Zoli fejét,"
Először is Vukicsevics tette mindezt, de továbbra is állítom: biztos vagyok benne, hogy nekem van igazam, ezt a videófelvétel is bizonyítja. Kérlek higgy nekem, ha végképp szekptikus vagy, a kazettát is rendelkezésedre bocsáthatom. Ilyen helyzetben csak maximális határozottsággal lehet fellépni. Az Albások közül Báder és Bencze (heves fiatalok) termett ott elsőként, majd érkezett Vuki. Tényleg hóna alá kapja, először asszem Benczét, lép vele KIFELÉ kettőt, majd a mellette, a bunyó felé rohanó Marcit kapja nyakon és mindkettőjüknek magyaráz, halál nyugodtan és közben vezeti ki Őket a sűrűből. Amikor kiérnek a tűzvonalból, Vuki egyből elengedi a lenyugodott ikertornyot, és rohan vissza, a nézők és a velük
dulakodó Góbi-Boros-Shannon trióhoz. A feldühödött tömeg felé fordulva magyaráz, majd elrángatja, ellökdösi az Albás játékosokat a biztonságot nyújtó játéktér felé. Amikor a játékosok lenyugszanak, Ő az első, aki bemegy az Albások közé, és lepacsizik mindenkivel, főleg Williams társaságát keresve, akit egy pillanatra átölel, úgy magyaráz Neki, láthatólag nyugtatja.
Ezután a társaival együtt lekisérik a Tieiteket, megvédve Őket a másik oldalon felsorakozott nézők haragjától. Mondom mégegyszer, a felvételt többször kikockázva is megnéztem, direkt figyelve az egyes szereplők reakcióját. Amit most, és már tegnap is leírtam, azért tűzbe tenném a kezem.
"Előtte viszont valamitől biztos, hogy bedurvultak és ez a perdöntő: Williams, aki amúgy, mint a szolnokiak is írják, egész meccsen halál nyugodt volt, a felvétel szerint még az ominózus bedobás előtt sem indulatoskodott, mitől borult el egy pillanat alatt? Attól biztos nem, hogy Maljkoviccsal elestek..."
Nem akartam megint leírni az elejét, de úgy látszik, nem értetted meg, ezért részletezem:
Tehát, Williams faultolt. A bíró sípolt, különben is, amint Maljkovics a kezébe kapta a labdát, abban a pillanatban le is járt az az alig több, mint 1/2 másodperc. Williams a bírói jelzés ellenére nem engdete el Maljkovicsot, akin látszott: először tanácstalan, majd megpróbálja lerázni magáról Williamset, először jobbra, majd balra elfordítva a felsőtestét, valamint a kezét próbálta kiszabadítani, ami a teste mellé szorult. Közben tettek együtt, legalább 5-6 lépést és már a kispadot jelentő székek között voltak. Trepi és Czica álltak a legközelebb, próbálták LEFOGNI (hangsúlyozom, nem ütni!) a lendületbe jött párost, ebben a pillanatban azok elveszítették az egyensúlyukat és - videófelvételen jól kiveheteő - Williams ököllel ütni kezdte Maljkovics fejét-vállát. Ahogy Boris kiszabadult a szorításból, menekülőre fogta. Damon biztos, hogy elesett. Ekkor csttant az első és egyetlen tasli szolnoki részről. Trepinek lendült a keze, és valakit megütött, a felvételen csak a lendülés látszott, az áldozat nem. Több ütés nem "hangzott el" szolnoki részről, és mivel addigra a nézők a nyakukon voltak, a hazai játékosok már azzal voltak elfoglalva, hogy az időközben odaérkező rendezőkkel együtt visszaszorítsák a betörni készülőket, valamint kimenekítsék közülük a fehérváriakat. Williams fejpántja legalább kétszer megvillant, látszik, hogy hol itt, hol ott fekszik a földön és verekszik valakivel. Tehát Trepi öklözésén kívül Ő volt az egyetlen játékos, aki verekedett, és egyértelműen Ő kezdte a dolgot.
"Szvsz Williamset eltiltják a harmadik meccstől, de a csarnokot is bezárathatják erre a meccsre ( a Nagy G.-t ért attrocitás miatt, ami, bárhogy is történt, megtörtént)"
Az említett esetet nem láttam, így nyilatkozni sem tudok róla. Szerintem is bezárhatják a csarnokot, és meg is érdemelnénk. A nézők ugyanis semmilyen körülmények között nem fenyegethetik a játékosok testi épségét, nem rohanhatnak a pályára, még akkor sem, ha azok a pályán bunyóznak egymással.
Másrészről viszont nagyon csodálkozom az említett sportvezető hozzáállásán. Egy fél mondattal sem ítélte el a verekedés egyértelmű kirobbantóját, a saját játékosát, hanem teljes mértékben a nézőket hibáztatta (akik persze ugyanannyira hibásak, mint W.) és érdekes módon a rendezőket marasztalta el, akik pedig (játékosainkal egyetemben) szét próbálták választani a kakaskodókat, hiszen aki figyelmesen megnézi a felvételt, az láthatja: a két küzdő fél W., később az Albás játékosok egy része, és a közönség. A szolnoki játékosok (a már említett Trepi maflástól eltekintve) NEM VETTEK RÉSZT a bunyóban!
Te jössz Sporttárs, Néked is üdv!
"Ami a rendezőt illeti, én csak arra céloztam, amire korábban rostás is: a fehérvári rendezőkkel kapcsolatban többször előkerült sértett szolnoki vagy éppen kaposvári szurkolóktól, hogy mit kerestek a pályán, minek mentek oda, mondjuk amikor Ivkovics nekiállt a nézőkkel kommunikálni. Én úgy gondoltam, ha az szereptévesztés volt, ez is az. De lehet, hogy egyik sem, elismerem, csak ismerje el mindenki."
Egyetértek Veled, szerintem a fehérvári és szolnoki rendezők sem szenvednek szereptévesztésben, Nekik az a dolguk, hogy megakadályozzák a balhét, igenis oda kell menni! Ez azonban még a fehérvári vezetők, pontosabban NG-nek sem világos, aki (mint ahogy az előbb céloztam rá) azt mondta: "...Arról nem is beszélve, hogy a játékvezető engedélye nélkül sem szurkolók, sem pedig rendezők nem tartózkodhattak volna volna a pályán."
Nos, ez biztosan így van, de ha a rendezők ezt figyelembe veszik és a sporira várnak, akkor most nem "csak" egy sérültet ápolnának kórházban!
Összefoglalva:
-Elítélem Damon Williamst, mint a verekedés egyértelmű kirobbantóját!
-Mélységesen elítélem a szolnoki közönség azon részét, akik látva, hogy W. üti Boriszt, a pályára léptek, és testi érintkezésbe kerültek a fehérvári játékosokkal, vezetőkkel (?)
-Elítélem NG-t, aki - már nem először - nem sportvezetőhöz méltó nyilatkozatával szítani kívánja az indulatokat, ahelyett, hogy békítene, netalántán elnézést kérne a játékosa által megvert, és emiatt súlyos sérüléseket szenvedett rendezőtől. Ráadásul el is ítéli a rendezők munkáját, akik pedig megvédték Őt és csapatát a feldühödött hazai szurkolóktól!
Viszont, szerintem, igenis dícséret illeti:
-A rendezőket, mert a körülményekhez képest jól végezték a munkájukat.
-A csapatot, akik nem voltak partnerek a bunyóban, sőt maximálisan próbálták megvédeni, nyugtatni Albás játékostársaikat.
-Végül, de nem utolsósorban a vendégeket is (persze az előbb említett "urakon" kívül, hiszen nagyon hamar lecsillapodtak és utánna már nem is vették fel a kesztyűt, amit a közönség dobott az arcukba.