APT
2002.05.10
|
|
0 0
5551
|
ÖCCSE: A Vosztok Precision számlapján feltüntetik, hogy Precisionról van szó, és a 22 követ is fel szokták írni. Már persze, ha még olvasható a számlap (a hozzám került 3-ból 2-nél nem volt az, új számlapot kellett rá kerítenem, persze eredeti nincs, így 17 köves normál Vosztokra való számlap átalakításával tudtam csak megoldani a dolgot). Emellett a werk típusszámát (2809) beleütik az acél hátlapba, és ez azért általában olvasható marad. Bár az óra többféle tokkal készült, de én még csak a kerek, szokásos acél hátlapos aranyozott kivitellel találkoztam (abból is lepusztultakkal), de az egyik törött tokot pótlandó kipróbáltam egy még beszerezhető acél Vosztok tokot, és tökéletesen passzolt bele a werk (ez már látható is a lapomon), sőt koronát is tudtam cserélni. Nem kizárt tehát, hogy ilyen tokkal is összefutsz, már ha egyáltalán összefutsz ilyen órával, ugyanis irtóztatóan ritka!
MIJO: Reális MESSERSCHMITT becslése, bár én inkább 50-100 közé teszem az árat, az állapottól függően. De zsebórára nagyon kicsi a kereslet, egy sokkal kevesebb aranyat tartalmazó, hasonló márkájú és állapotú karórát mindig sokkal könnyebb eladni, és általában nem is olcsóbb. A zsebórát tényleg csak igazi gyűjtők veszik, mert a mai órahasználati szokások mellett használati értéke gyakorlatilag nincs. Emiatt "kiszállni" egy megvett zsebórából szinte reménytelen, nem jó befektetés. Sajnos sokszor többet lehet kapni az arany tokot ékszernek feldolgoztatva, és így eladva. Ma szerintem nem érdemes eladni egy ilyen órát.
ORAGYUJTEMENY |
Előzmény: öccse (5549)
|
|