cipókép Creative Commons License 2002.05.10 0 0 120
Kedves Szykla!

A 105. számú levelemben két dolgot is tettem.
Elismertem, hogy az általad lereagált megjegyzésem túlzó volt. Ha úgy teszik, hívd csúsztatásoktól hemzseg? örjöngésnek.
Elismertem, hogy idióta vagyok, így aki tényleg annak tart, megkímél bennünket olyan beírásoktól amit a Figyelötöl kaptam.

És még egy:
Nem igazán értek az ?oktatásügyhöz?, csak annyira mint egy gyermekeit iskolába járató apa. Ezért nem is akarom itt a fórumban megmondani a frankót.

A drogról. Természetesen nem fognak ofön drogot osztani. De: Szerintem az els? találkozás a droggal 14-18 éves körül van el?ször. Tehát iskolás korban. Ekkor kéne ezt t?zzel-vassal irtani. Ehelyett az oktatási tárca irányítói nyíltan vallják, hogy igen, a drogot engedélyezni kell kipróbálni a gyereknek. Te a 18-éves gyerekeidet szívesen engednéd el zsoldosnak, hogy kipróbálják milyen a háború? Csak, hogy tudják mit?l határolódjanak el. Mert az SZDSZ nem engedi el ?ket sorkatonáknak, hogy esetleg ott megismerkedjenek azokkal a pusztító fegyverekkel, amit soha ne kelljen használnia.

A devianciáról. Szerintem itt a másságot összemostad a vallással. Ergó az a gyerek aki iskolai hittanra jár, ugyanolyan elhajló mint egy leszbikus. De azért mindkettöt elfogadod. De a homoszexualitást egy kicsit jobban. Azzal semmi baj, hogy gyermekeinket felvilágosítjuk, hogy ?k semmivel sem másabbak mint. Élik a mindennapi életüket, és semmivel sem másabbak mint mi! Nincs a pólójukra egy B betü hímezve. Egész addig észre sem vesszük a másságukat, ameddig el nem kezdenek vele kérkedni. És az viszont már kicsit visszafog. Nekem is van egy nagyon jó cimborám, aki más. De Ö az egyik legjobb haver, sokszor focizunk, sörözünk, dumálunk. És utána én hazamegyek a feleségemhez, és hogy Ö utána hova megy nem érdekel. A felvilágosítás addig terjedjen, hogy van ilyen, de ez határozottan ne legyen követendö.

És még pár dolog:

Néptánc kontra számítástechnika. Mivel számtech tanár vagy, a mérleg nálad már kibillent. De én is PC-Sw-es világban élek, rálátok. És egy nagy szemfényvesztésnek tartom a számtech észnélküli eröltetését. Mit akarsz annyira megtanítani? A proci lábkiosztását? Szükségtelen. Inetrnetezést? Pofon egyszerü. Játékok használatát? A szünetben úgy is megbeszélik. Alkalmazások (Word Excel PowerPoint) használatát? Elég egy TIT tanfolyam. Programozás, WEB-lap készítés? Az meg már egy külön szakma. (Ezt a bekezdés valszeg istenkáromlásként fogod megélni.) Ha hazamegyek a dolgozóból, 8-10 órai monitorbámulás után, üdítöen hat, az örömmel büszkeséggel néptáncoló gyermekek látványa.

Nyugati oktatás. Lehet, hogy ma reggel hallottad MB-tól hogy az amcsi oktatás jobb mint a miénk. Biztos így van, ha a független felmérés ezt hozta ki. De egy ismer?s több évet töltött el Londonban babysitter-ként, egy 3 gyermekes családnál. Ö utána mondom, hogy az ottani gyermekek tanítottsága jócskán lemarad a mieinkhez képest. Egyáltalán nem kapnak hf-ot, így nagyon sok szabadidejük marad, mint ahogy azt kívánatosként ma ki is jelentette MB a Keresztt?zben.

Végül, hogy ki a nyálasképü, meglehet?sen szubjektív dolog. Ezzel Pokornit nem mínösítettem.

Marad barátként
cipókép

UI. Az elsö bejegyzésem rövid de hangulatkelt? volt. Ezt viszont rajtunk kivül a kutya sem fogja végigolvasni.

Előzmény: Szykla (108)