CONDE,JHARRISON, PASSIONATA, GRONES (no és MESSERSCHMITT): Abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy van a gyűjteményemben Rolex is, Breitling is, de ennek ellenére nem sértődtem meg MESSERSCHMITT gúnyolódásától. Egyfelől úgy vélem, hogy ezen gyártók múltja és becse számomra egyértelművé teszi, hogy egy "igazi" óragyűjteményben kell lennie ilyen óráknak, másrészt azért e cégek sokféle modellt gyártanak-gyártottak, és a hivalkodó darabok mellett a visszafogott elegancia is jelen van. Ugyanakkor igaz, hogy ezen órák mai belbecsükhöz képest más, hasonlóan jó minőséget produláló gyártókkal öszemérve igenis méltatlanul nagy presztízsre tettek szert (lám az ügyes marketing), és természetesen ez megjelenik a kizárólag a külsőségeknek élő, extrovertált, sok esetben nem éppen szárnyaló IQ-jú "úriemberek" által eszközölt vásárlásokban is. De azért nem gondolom, hogy ez bármit jelentene, sőt, úgy látom, hogy ezen "urak" körében alapvetően egyfajta stílus dominál (az agresszíven sportos, csillogó megjelenésű, lehetőleg túldimenzionált, messziről feltűnő órákat szeretik), és ezen belül igyekeznek a lehetőségeikhez mérten legdrágábbat megvenni. Nem véletlen, hogy "kopaszkigyúrt urakon" soha nem látni például Patekot v. JLC-t, mivel ezen "macho" stílus nem képviselteti magát a gyártmánypalettájukon.
- Másfelől a korábbi hozzászólásokat szemantikailag elemezve tudni kell megfelelően kezelni mélyen tisztelt Kabinroller topictársunk hozzászólásait. Teljesen felesleges őt holmi udvarias finomkodással megpróbálni árnyaltabb vélemény formálására készetni. Nem, ez nem célszerű, be kell célozni a hátsóját a KABINROLLER FREEZERREL és tűz!!! MESSERSCHMITT reszkess!!!! ;)))))))
- (Ja és a disznósajtot eddig még csak tányérról ettem, de most kiszaladtam gyorsan a garázsba, és megpróbáltan a motorháztetőről is. Pompás! Ezentúl csak így fogom enni! ) ;)))))))
ORAGYUJTEMENY