scruti Creative Commons License 2002.05.09 0 0 122
pilotakeksz123(94): se az első, se a második világháborúba nem a baloldal vitte bele az országot, ezt marhára észben kéne tartani!!! Hagy jegyezzem meg csak a zsidótörvényeket, a deportálásokat (én 600.000-re emlékszem), a két háború emberveszteségét - amit elkerülhettünk volna, de legalábbis csökkenthettük volna, bár a "volna" értelmetlen szó a történelemben. És nyugodtan idevehetjük a Don-kanyarban elesetteket is. Azok se jókedvből, se a kommunisták felbujtására mentek oda.

pilotakeksz(52), nem értelek. A "Csurka tanárbácsi" jelentése: ha a miép bekerül a parlamentbe, akkor kormányra kerül (ha most bejutott volna,a fidesz csak akkor alakít kormányt, ha a miéppel koalicióra lép). Csurka az oktatási és kulturális tárcákat kérte, már jó előre. Márpedig ezt valószínűleg nem ok nélkül, hanem a "jó magyar" gondolkodásmód terjesztésére. Ha az iskolába bekerülhet bármiféle radikális nacionalista, kirekesztő, csurkista ideológia, akkor köszönöm, én inkább nemmel szavazok. Mi ebben az, ami nem egyértelmű?

Egyébként a szabad piaci gondolkodásmód az messze nem a vadkapitalizmus. a Matávnak de facto még mindig monopóliuma van: a többi szolgáltatónak drágábban kívánja adni a vonalat (erre jön rá a szolgáltatók haszna, hogy legyen miből élni), mint a saját ügyfeleinek. Ez nem igazán alternatíva. Bizony a Matáv monopóliumát le kell építeni, mert elég komolyan visszaél a helyzetével. Mellesleg bizonyára mindenki látta azt a táblázatot (ha nem, előkeresem és belinkelem), ami mutatja, hogy közel s távol minálunk a legmagasabb az internetezés költsége, legyen szó a környező országokról (csehek, lengyelek, egyéb...) vagy az EU-ról vagy az USÁról. Márpedig nyugaton több fizetésből költenek kevesebbet netezésre. A matáv itt bizony bőven áron felül adja a termékeit, az, hogy "mélyen a piaci ár alatt", az egyenesen hazugság!

Egyébként tényleg jobb lenne nem azt nézni, hogy ki mondja, hanem hogy mit mond... A szadesz felvállalta, hogy tesz valamit a netezőkért. Ennek örülök. Persze kíváncsian várom ennek a kivitelezését, de talán tesznek valamit, ha már az övék lesz az informatikai minisztérium. Amivel szerintem mi is jól járunk. Mármint ha az internetezés ügyét liberálisok képviselik.

helyreigazító(68): gratulálok az újabb mélypontodhoz. Egyébként te akkor még az ötven évvel ezelőtti kommunistákat (Rákosi és köre!) is többre tartod, mint a mai SZDSZ-t?
helyreigazító(83): szerinted mikor gyilkoltam én, vagy bármelyik ősöm az elmúlt 2-3 generációban? Én nem tudok egy ilyenről se.

Iván Gábor (71): monopol- és trösztellenes törvények vannak Magyarországon? Ha van, akkor talán lépni kéne. Ha nincs, az elég baj. Akkor hozni kell ilyeneket.

A beavatkozás alkotmánysértő voltáról: a fidesz több éven át évi 6%-ban maximálta a telefontarifák emelését. Ha jól emlékszem...

Mellesleg tényleg, ha már a jobbos hősök a tőke ellen kűzdenek, akkor miért nem értenek egyet a szadival, aki most ugyanezt teszi, csak nem úgy általában (aminek sok értelme nincs), hanem célzottan a netezők érdekében?

Scruti