Felhívom figyelmedet, hogy tegnap az alábbiak hangzottak el Orbán Viktor szájából:
"Arra kérem Önöket, hogy a következő három hónapban hozzanak létre kis-, néhány emberből álló csoportokat, baráti csapatokat, polgári köröket. "
Ehhez képest az általad példaként emlegetett SS és Munkásőrség fegyveres testületek voltak. Itt ilyesmiről szó sincs, ezek emlegetése rosszindulatú spekuláció. Vagyis megint annak lehetünk tanúi, amit Orbán Viktor így fogalmazott meg:
"Akik a nyilvánosság előtt vállalják meggyőződésüket, hiba fiatalok, joggal tarthatnak attól, hogy velük szemben a kigúnyoltatás, a nyilvános megszégyenítés eszközével fognak élni azok, akik 1947 óta mindig ezt teszik. Akik minden tőlük különbözőt megsemmisítendőnek tartanak. Akik nacionalistának, antiszemitának, fasisztának bélyegzik mindazokat, akik nem az általuk szabott szellemi vágányon haladnak, akik a Kossuth téren megjelent másfélmillió ember láttán maoista nagygyűlést emlegetnek és a fiatalok arcáról a Hitlerjugend újjászületése jutott az eszükbe."
Mellesleg, két adalék:
- A Terror Házát, amely nemcsak a kommunizmus, hanem a náci terror (így pl. az SS) áldozatainak is emléket állít, a polgári erők támogatták, az MSzp és az SzDSz pedig gáncsolta.
- A Munkásőrséget 1956 után 1956 eltiprói hívták életre azzal a céllal, hogy 1956 ne ismétlődhessen meg mégegyszer. Azt meg gondolom még te is tudod, hogy 1956 eltiprói melyik parlamenti párt mögött sorakoznak fel. Megsúgom, nem a polgári oldal pártjainak egyikéről van szó.
Egyébiránt, bár én ott voltam tegnap a Várban, kikérem magamnak, hogy fanatizált zombi lennék! Én sem mondtam a városligeti majális részvevőire úgy kollektíve, hogy virslizabáló lumpenproletárok. Nem is gondolom így. De azért te is moderálhatnád magad!