CSerfa Creative Commons License 2002.05.07 0 0 20
T. Fórum-társak!

Én eddig tanítónak ismertem el Hagint. Igaz, nem voltam biztos benne, ahogy e hozzászólás előzményében sem, vagy pl. írtam, el sem igen olvastam igazán (pl. A HitGyülekezete Tévtanításai topicban a 2855-as hozzászólás: ... nem is tudtam teljesen elolvasni Hagint, mert, ha egyet is értettem vele, sokat nekem nem mondott, viszont a könyvét (Bibliai hit) annyira jónak tartom, hogy ahhoz sem kell semmit hozzátenni (Haginról ismertem el eddig egyedül, hogy tanító karizmája lenne, ha pásztorként mondott is egy csomó butaságot.))

Szóval már nem tartom Hagint tanítónak, legfeljebb egy kis részt taníthatott az Úrtól (ha ugyan az Úr és nem a világosság angyalának beöltözött hitető jelent meg neki).

Megvettem ugyanis egy nemrég kiadott könyvét, és az egész könyv tévelygés szerintem. Hagin úgy látszik, egész életében ugyanazokat a butaságokat hirdeti, amikre pásztor korában jutott, hirdetve a földön levők keresését, hirdeti a test szerint valókat (a Sínai hegyet, a Törvény ígéreteit) a Szellemmel, az apostoli tanítással szemben. Egyszerűen nem vesz tudomást arról, hogy nekünk nem a Sínai hegyről származó Törvény, hanem egy jobb adatott, nem e földön való ígéretek, hisz itt aki kincset gyűjt, aki itt elveszi vigasztalását, azzal baj van...
(Bővebben ezekről a Bővölködéses topicban fejtegettem, itt nem fogom tenni).

A köny címe: Midás király érintése, az Új Spirit Könyvek kiadó gondozásában.
Már megvételekor gyanút kellett volna fognom, ha nem tisztelem annyira Hagint, és megnézem a könyvet, de siettem... :-(((((
Szóval minden ponyvajellege megvan, híg szedés, kb. 40 karakter/sor, ritka szedés, hatalmas betűs élőfej, egyszóval szemtelen törekvés az oldalszámrra, no meg az árra. Eredmény: kb. 120 oldalnyi szöveg széthúzva 255-re.
De már maga Hagin is igyekezett felfújni egyébként mondanivalóját, rendszeres ismételgetésekkel, és gyermekeknek való szájbarágással, stb. Egész mondanivalója tíz oldalnyi sincs, egy topicot nem érne meg itt a Fórumon (na jó, a közepesekből kettőt).

Így lettem 1900 Ft-tal szegényebb, cserébe egy tévedésekkel, sőt, tévelyítésekkel teljes, elkapkodott, pelyvának megjelenített és elhamarkodott (rakva tördelési, helyesírási hibákkal, még a Bibliaidézetekben is hol kis, hol nagybetűvel szedték Istent, stb.) és elég ízléstelen könyvért.
(Összehasonlításul Biga könyve menyiségre (karakterre) vagy kétszerese Hagin könyvének, mondanivalóra nézve meg legalább hússzorosa, figyelembevéve Hagin állandó ismétléseit, szájbarágását, elemi következtetéseit, meg rettentő sok Bibliaidézetét, amik ráadásul ismétlések(!) És Biga könyve csak 2000 Ft. Tehát összehasonlításul, ha arányos lenne a dolog, Haginé 100 Ft-ot sem érne meg.)

Szóval, ha bárhol is tanítónak véltem Hagint, már hamisnak tartom, aki nem hagyta abba saját élete, gazdagsága és gazdagodás iránti vágyának igazolását (pontosabban önigazolását).
De tévelyít is, egyszerűen teljesen figyelmen kívül hagyja az életmódról való apostoli tanítások java részét, cserébe pár kiragadott, szövegkörnyezetétől megfosztott verset nyomat bosszantó nagy számú ismétléssel, sőt, a nálam levő régebbi könyveiben is ezeket mondogatja. S közben eszébe sem jut, hogy meg kéne elégedni azzal, ha van mit enni és öltözni, fejjé válást ígérget a törvény szerint, mert semmit nem tud az apostoli rendelésről, hogy ne akarjon előbbre jutni senki, hanem maradjon meg abban, amiben elhívatott, stb. Sőt, még saját "nyomorúságát" is úgy ecsetelte imájában Istennek, hogyaszongya: "... Most azonban itt lakunk egy szűk, háromszobás kis lakásban." Bárcsak mindenkinek megadatna ekkora mértékű nyomorúság!És meri hirdetni Pált! Neki szűk a három szobás lakás, melyért nem ő dolgozott, nem ő munkálta, sőt, általában nem dolgozott, adományokból él (igen bőségesen, lásd az igényeit!), melyetkől tévtanaival szédíti a hitben erőtleneket, kicsinyeket. Sőt, meri hirdetni hogy kezével munkáljon mindenki.
A tizedről való tanításai is merő tévelygés, stb., bárcsak volna benne annyi alázat, vagy inkább tisztesség, hogy tényleg megnézte volna, mit is ír róla a Biblia, vagy mit rendelt Mózes.

Kedves Fórum-társak, nem kívánok ezekről vitázni, már vitáztam ezekról eleget. Csak felháborodásomnak adtam hangot, és, ha valaki esetleg megvenné ezt a könyvet, mérlegeljen józanabbul mint én, nehogy a Mammon, akarom mondani Hagin és az Új Spirit Könyvek kiadó vagyonát bővítse az 1900 Ft-jával. Ha ők adnák ki a Bibliát, általuk szabott ára vagy százezer Ft lenne, ha nem kétszázezer. Igaz, Hagin e földi jólétet hirdeti, és azt is, Isten nem tud neki pénzt adni, mert neki nincs a mennyben, hanem neki a pénzt itt kell megszereznie! (Ez komoly!!!!! Tényleg ez van a könyvében!)
Szóval Hagint nem tanító szvsz, hanem tévtanító, hamis-tanító. Ha volt is, ha próféta is (esetleg, mert erről nem tudok), de nem tanító.

CSerfa

Előzmény: CSerfa (11)