Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5476
A teszt jól sikerült !
Nagyon impozáns ez a régi kronográf. (Minek akkor új ? ... Főleg idiótáktól - ha szereted a régit akkor már inkáb a Montreal :)

De tüzetesebben megvizualizálva a képet amondóvá váltam, hogy csatlakozom APT-hez.
Mert ez az átlagsebességmérő skála már a hülyeség határát súrolja.
A közelmúltban az épeszűbb gyártók általában a 400-as jelig skálázták gondolván a magukat extrém sportosnak tekintő autósokra (akik persze a közelítő számokat sem olvasták le róla valóságként sosem, de kellően sznobok voltak és elhitték, hogy kell nekik a 400-as max. érték) aztán persze felpörgött a világ és manapság már többnyire 500-ig skálázzák ezt (éreztetvén, hogy mégiscsak többet tudunk mint két évtizede, NO DE MINEK ?!).
A régmúlt ilyen skáláit, mint említettem volt pedig méginkább a realitások talaján tartották a kisebb leolvasható értékekkel.

NA DE !

Hogy valaki 600, meg 750, sőőőt 1000 km/h sebességnél ezzel bíbelődjön, és olyankor ezen értéket pontosnak tekintsen, hát kimeríti az öngyilkosjelölt hülye kategóriáját. Ezek az értékek tényleg arról árulkodnak, hogy az egész efféle skálázás csak a giccs kategóriájába tartozik. Jelen esetben még az áttekinthető leolvashatóságot is rontják. (Tényleg érdemes a lünettára száműzni, ott inkább betölti a díszítő funkcióját.)
Hasonló, eleve rossz a véleményem a "telemetre" skálákról, ami a hangsebességre skálázott távolságmérő. Egyszerűen nem ismerek, sőt nem is hallottam olyan embert, aki akár csak egyszer is hasznát vette volna.

Előzmény: Passionata (5475)