Jonny boy Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3345
Hello everybody!

Először is: már a helyszínen is megtettem többízben és most is megteszem:
Gratulálok a Kupagyőzelemhez a MOL Szolnok csapatának!

Hogy miért érdemelték meg (és ehhez nem kellett 2 napot aludnom az eseményekre)?
1. A sok-sok éves élvonalbeli kosártörténelmük valamint a kupában a 3-mas ezüst(pech?)-széria okán mindenképpen. Az más kérdés, hogy ehhez a vezetőségnek az idén sosem látott mennyiségű pénzt kellett áldozni a "megfelelő fórumokon"...
2.Azért is, mert a döntőben semmivel sem játszottak rosszabbul nálunk (sőt!), az első negyedben pedig egyszerűen szétdobtak minket.
Az persze más kérdés, hogy mi miért nem tudtuk az utolsó 5 percben az igazi játékunkat hozni.

Most pedig megpróbálom minél inkább a saját szemszögemből, lehetőleg röviden leírni a kupadöntő 2 napját, nem feltétlen a meccsekre koncentrálva, hiszen arról már minden bőrt lehúztak itt előttem.
Egyébként a rengeteg beírás végigrágásától már csillagokat látok. Úgy látszik ez a jogos büntetésem, amiért utoljára kommentálom a Kupadöntőt.:))

Nos az első nap teljes mértékben várakozásaim szerint telt:
- a lehető legszorosabban, amúgy kiváló meccsen vertük a Körmendet, Nickel első félidőben extraklasszist nyújtott
- meccs után Belferáék adhoc találkát szerveztek az olaj csarnoknál, ezt mi paksiak biztonsági okokból bojkottáltuk, inkább maradtunk a kordonon belül (hát mi ilyen nyúlbélák vagyunk:)))
- sima szolnoki győzelem a Falco ellen, remek első félideji Falco játékkal (akár 10-zel is vezethettek volna a félidőben), abszolute korrekt dr.Víghgel
- amúgy remek szervezés! Tényleg dícséret érte. Ehhez persze kellett egy "pár millából" felújított csarnok
- megszokott "szuperkultúrált" szolnoki B-közép, a 3 "díszmadár" vezetésével, állítólag a mi meccsünkön a Körmendnek "szurkoltak", bár azért az ASE pocskondiázását láthatóan jobban élvezték. Mondjuk ezen aztán tényleg nem tudtam meglepődni, tekintve, hogy csak az idén 3-madszor voltam a Tiszaligetben meccsen.
- remek körmendi szurkolás, és hadd soroljam némi elfogultsággal a mi táborunkat is ebbe a kategóriába, bár nem mindenki jelent meg tőlünk, többen a döntőre tartalékolták magukat
-este topictalálka a megbeszélt helyen, szerencsére elkerültem az Oilboysok terrorbrigádját :))) Amúgy tényleg kár, hogy a többi paksit úgymond "hazaküldte" a szolnoki sheriff. Szerintem nem lehetett volna gáz.De ott volt még tőlünk Csaby többedmagával, bár ezt én utólag tudtam meg, hogy ő az.
Végre megismerhettem Avass komát és Gabci pajtást az olajos DK-sok közül, emellett jót dumáltunk Némó négyes társaságával (puszi a két hölgytagnak és üdv. Tibinek-asszem így hítták-ők nem kocsmatagok)
+ még ott volt egy szintén normális Olaj-drukker (lám, ilyenek is vannak?!!!), akit még a büféből ismertem, na meg Belfera, ChrisClay, Bocai(bár vele nem találkoztam). Remélem nem hagytam ki senkit...

A második napon igazából csak a döntő volt említésre méltó esemény. Én a bronzmeccs utolsó negyedét már az autónkban aludtam végig (rákészülve a nagy csatára).
Nos az viszont nem teljesen úgy zajlott, ahogy kalkuláltam :)
Mivel már szinte mindent leírtak, csak egy-két adalék, term. a játékvezetőkkel kapcsolatban.

1. Otthon végignéztem én is a meccset a kritikus szituációkat kikockázva. Az utolsó 5 percre vonatkozóan egyetértek Belferával.
Vuki pedig nyithatna egy amatőr színtársulatot, vagy elmehetne bunyós actionfilmekbe stuntman-nek:))
A meccs egészét tekintve pedig próbáltam összeszámolni a bírói tévedéseket a faultoknál,
a köv. módon:
- a kétséges esetekre "fél strigulákat" húztam, a biztos tévedésekre egészet
- az olyan faultokat is a hibakategóriába soroltam, amelyek -bár befújhatók-, de következetlenül lettek megítélve a két oldalon
A következő eredményre jutottam:
- tévedés az Olaj ellen: 3-szor
- tévedés az ASE ellen: 17-szer(!)
És tényleg próbáltam objektív lenni...
Egyébként nem meglepő, hogy a szolnoki tábor alig reklamált a meccs alatt...

2. Már szombaton Szolnok felé menet rendesen meglepődtünk mi is a Váradi sporttárs vadi új kocsiján, miközben 120-szal elszáguldott mellettünk. Tudtuk, hogy zsír új lehet, mivel a rendszáma IC-vel kezdődött.
Nos ez még akár lehet véletlen egybeesés. Azonban azt már biztos forrásból hallottam, hogy a spori erősen korrumpálható, (itt részletekbe nem mennék bele, bizalmas az infó).
Emellett kiváló bíró, magyarán szólva ő aztán tudja, hogyan kell minél ügyesebben elvezetni egy meccset.
Ettől függetlenül továbbra is bízom benne, hogy a játékvezetői tévedések csakis a véletlennek vagy a meccs túlzott feszültségének a számlájára írhatók. Azonban reméljük a szankciók nem maradnak el!

3.Üssetek meg, de nekem kimondottan tetszett, ahogy a végén Fodor Geri hajtóvadászatot rendezett, hogy megszerezhesse az 5.-ik faultját (és a csapat 7.-ik kipontozódását).
Megjegyzem, akkor már a szurkolóink nagy része is ezt szerette volna - és belegondolva azért ez tényleg nem mindennapi esemény, hogy egy csapatból 3-man maradnak, élvonalbeli(!nem ifi!) meccsen.

Hát ennyi az én reagálásom.
Remélem nem írtam nagy hülyeségeket.

Mostantól pedig irány a BAJNOKI CÍM!
Hajrá ASE!