emszi Creative Commons License 2002.05.07 0 0 9
Csatlakoznék az előttem szólóhoz abban a tekintetben, hogy én is valahogy át tudom venni a német Hesse weboldal hangulatát (www.hhesse.de), pedig én aztán egy szó nem sokat nem tudok németül. Mégis érdekes ott nézelődnöm.

A Pillantás a káoszba c. könyvet én is olvastam. Azoknak, akik nem tudnák: ebben mindenféle esszék, elemzések szerepelnek Dosztojevszkij, Goethe, Kafka művekről, de ebben a könyben ír a világnézetéről, hitéről is. Szóval ez mindenképpen egy "más" könyv Hessétől.

Április 18-20-áig volt itt Pesten ez a 3 napos szimpózium, amit már említette a topic kezdésekor. Elmentünk az első előadásra a Petőfi Irodalmi Múzeumba - amiről már szintén volt szó -, ahol megzenésített Hesse költeményeket adtak elő. Csak sajnos németül. Másnap a Goethe Intézetben voltak Hesse-ről előadások szintén németül, harmadnap pedig éjszakai felolvasás volt egy kávéházban (mondanom sem kell milyen nyelven :)). Mindezeket német meghívott vendégek és "Hesse-közeli" magyar írók tartották. :)

Azt viszont nem tudom, hogy milyen kiállítás van azóta ott a múzeumban. Ez engem is érdekelne.