Pont elkaptál még, tényleg rohadt lassú ez az egész. Természetesen (?) semmivel nem értek 1et, szokás szerint tételesen:
1."a Miep a tenyleges gyoztese a valasztasnak" - hát ez azért túlzásnak tűnik, miután nem ért el 5%-ot se (azt nem vitatom, hogy ezt esetleg a Fidesznek és a pártvezér rosszkori visszaléptetési bejelentésének is köszönhető, no meg ugye a magas részvételnek, dehát ha megengeded én nem bánkódok azért nagyon emiatt)
2. a nemzetben való gondolkodást ha lehet most se próbáld meg kisajátítani, egyszer majd talán megértitek, hogy módszerekről van szó, egyébként én az MSZP-re szavaztam és nem hiszem, hogy nem szeretem eléggé a kintrekedt magyarokat (személyes példa és nem dicsekvés, mondjuk 88-ban, amikor nem csak szólamokat kellett puffogtatni, akkor egy xar wartburggal jártunk ki Romániába, de ez tényleg nem lényeg). Nem az a fontos, hogy állandóan kijelentsük nagyhangon, hogy mi mennyire nemzetiek vagyunk (habár a Fidesz kormánynak elismerem, hogy tettek is érte), mert ez a kinti magyarok esélyeit rontja, keményen összekovácsolja ellenük a kinti nacionalistákat. Lényeg az EU, utána szaladnak magyar táblákat festeni, mert ránk lesznek utalva. Addig meg csak könnyíteni lehet a helyzetükön.
2."Mikor erdekelte az mszp-szdsz a torveny?" Hát úgy nagyjából amikor a Fideszt. De, LEHETŐSÉGük se lenne ezek áthágására, főleg egy ilyen ellenzéket szerető kormány mellett.
3. "Rengeteg bejelentes jott az OVB-hez" - kevés, nincs konkrétum és időben is elcsúsztak, miért nem jöttek ezek időben, csak akkor amikor nyílvánvalóvá vált a (vég)eredmény.
3. Az alternatív rendszer nem volt összekötve az igazival, nem átjárhatók, annak a védelme magasszintű volt.
4. ""A fideszes emberekben ne nagyon bizz" - ezt ígérem megfogadom, habár gyanúim már eddig is voltak." Ez csak poén volt, a családban is vannak Fideszesek, nem itt dől el a dolog. A fanatikusokban nem bízom, igaz ez áll a másik oldalra is.