"
A Paks faultjainak jelentős részét az utólsó percben szerezte, amikor a játékosok egymást heccelve a szándékos(!!) faultokat vétettek, hogy kipontozódjanak."
(És NiNiKére is reagálva): odáig azért el kell jutni, hogy kipontozzák az embert. Játékosaink nagy része nem az utolsó pillanatban szedett össze 2-3-4 faultot, hanem az utolsó perceket szinte mindenki 4 személyivel kezdte. Az más meccseken is megfigyelhető taktika, hogy ha nagyon kell meni az eredményre, akkor a játékosok/edzők megpróbálják lassítani a játékot, büntetőket dobatni inkább az ellenféllel, hátha elrontja, aztán jöhet az ellentámadásból a hármas (gondolom, ezt nem kell ecsetelnem nektek). Így az idézett mondatot én azzal egészíteném ki, a Paks a kipontozódást jelentő 5. faultjainak jelentős részét az utolsó percben szerezte... a szándékosságról meg... persze, hogy ilyenkor ez szándékos, de abban már párszor megegyeztünk itt magunk között, ez már elfogadott tendencia, ráadásul a bírók sem fújják be annak, hanem "sima" faultnak.
"Végül csak azt tudom mondani, hogy ha nem lejt ennyire a hazai pálya akkor is győztünk volna, elég csak megnézni a dobószázalékot (és erről nem a bírók tehetnek)"
Azzal továbbra sem értek egyet, hogy egy kupa négyesdöntőn miért kell "hazai pályát" fújni, ez nem bajnoki, itt csak rendező az egyik csapat, nem pedig házigazda (remélm, érthető, mire gondolok)! Annak örülök, hogy egy olyan szolnoki is elismerte, azért _annyira_ lejtett a hazai pálya, akinek érdeklődéssel szoktam olvasni a véleményét.
(A bíróknak pedig igenis lehet nagyon nagy szerepe a dobószázalékban - elég ha azt nézzük, melyik dobás közbeni faultot fújják le... ha nem fújják le, és nem megy ba, az erősen lehúzza a statisztikát. Ennek a részleteibe ne menjünk most bele, nem akarom azt mondani, hogy most is ez volt, csak az összefüggéseket szerettem volna jobban kiemelni.)
fish