delphijos Creative Commons License 2002.05.04 0 0 95
Lehet hogy túl idealista vagyok, (bizos sokak szerint most nemzetellenes is leszek) de a véleményem az hogy az emberiség el fog bukni (elöbb vagy utóbb) ha nem képes összefogni, és KÖZÖSEN építeni egy jobb világot mindenkinek. Amig vannak olyanok akik nemzeti, vallási,estleg politikai érdekekre hivatkozva képesek akár meg is ölni a "nem az Ö oldalukon állókat" addig ez a bolygó - legalább is társadalmi szinten - csak vegetálni fog. Az utóbi 50 évben rengeteget fejlödött minden, de a társadalom szerkezete (globálisan) bebetonozódott. És az "összefogás" nem jelenti szükségszerüen a nemzeti értékek, szokésok hagyományok feladását. Ha az ember emlékezni AKAR (és nem gátolják benne) akkor országhatárok nélkül is ápolhatja a hagyományokat. Ez szerintem nem attól függ hogy van-e egy "bekeritett" hely ahol azt mondjuk hogy Mi itt magyarok vagyunk. Ha lesz közös Európa CSAK rajtunk áll hogy emlékezünk-e, ez nem országhatár kérdése. Egy kicsit elöreszaladtam, de hiszem hogy ez az egyetlen út az emberiségnek, nem az örökös nemzetek közötti "harc".