Hallo, nem vagyok rendszeres látogatója a forumnak, elég régen jártam errefelé de a mostani témátok hozzászólásra késztet. Most már lassan két hete más téma nincs a médiákban mint a erfurt-i események és következményei.
Érthetö hogy sok embert felháboritott és elgondolkoztatott DE tényleg szükség van arra hogy óránként heteken keresztül ujra és ujra erröl kell hirt adni hogy el ne felejtsük?! vagy miért?!
Se az áldozatokon sem a családtagjaikon nem segitünk igy....ellenkezöleg nehezebbé tesszük számukra. Ami még jobban felháborit és bosszant hogy látszatra senkinek nem jut eszébe hogy milyen következményei lehetnek, az egész világra kiterjedö hetekig tárgyalt témának. Sajnos vannak éppen elég gyenge idegzetü, beteg jellemek a világon akikben ezek a hirek éppen az ellenkezöjét váltják ki. Lehet hogy hülyeségnek tartjátok, de én tényleg félek attól hogy ezzel csak lovat adunk azok alá akik hasonló gondolatokkal bosszut akarnak álni valakin. Annak a hatására hogy ezzel micsoda nagy felhajtást tudnak csinálni és még hires emberként halnak meg csak felbátorodnak.
A boszniai eset is csak ezt támasztja alá számomra.
Hallottam hogy egy europai nagyvárosban ahol egy-két öngyilkosság után (a vonat elé ugro életunt) feltünt hogy a következö hetekben több követöje volt. Igy nem tudositottak többet erröl az esetekröl, hanem technikai problémának tüntették fel a késéseket....és csodák csodája nem történt semmi a következö hetekben...