Törölt nick Creative Commons License 2002.05.02 0 0 5363
APT:
Azért azt nem gondolnám, hogy a Langénál "feltehetően nem egyenletes a minőség" vagy hogy "a Lange minőségét szerintem egy kézzel finishelt ETA is eléri, sőt meghaladja". Más, archaikus konstrukció, mint mondjuk a L.U.C., ebből adódhat a különbség. Amikor '90 után a semmiből újraindították a céget, nyilván hoztak egy tudatos technológiai és marketing döntést, hogy a gyűjtőelitnek gyártanak exkluzív órákat, melyek a 1900-40-es Lange (zseb)órákra hasonlítanak szerkezetben és kidolgozásban. Ez eredményez olyan furcsa megoldásokat, mint a súlyok a lézervágással kiegyenlített billegőn... A Breguet rugó persze abszolút passzolna ehhez, őket kell megkérdezni, miért nem használták. Egyébként, van egy gyanúm, hogy ha a prolik nem kaparintják meg Szászországot, és a Lange folyamatosan működik, egész más konstrukciójú werkjeik lennének most; de ami megtörtént, megtörtént, újra kellett kezdeniük. Személy szerint én ezért preferálom a Jaeger-LeCoultre-t, ők szerencséjükre töretlenül és a legmagasabb minőségben tudják továbbvinni a 200 (vagy több) éves Vallée de Joux-i tradíciót, túlzott archaizálás vagy ultramodernizálás nélkül. Akárcsak a Patek vagy a... hmmm, többet nem nagyon tudnék mondani...

Az Omega szerintem a negyvenes években, a 30T2 werksorozat környékén volt a csúcson, azóta hanyatlik. Viszont manapság még mindig jobb, mint a Longines a gagyi kvarcóráival!

Előzmény: APT (5354)