blue-dragonfly Creative Commons License 2002.04.30 0 0 326
Szia transport es mindenki mas:)

szerencsere sikerult egy kis net hozzaferest talalnom, ezert el tudom olvasni velemenyeteket.

Koszonom a hozzaszolasodat, szerintem ugyan arrol a temarol beszelunk csak ket kulonbozo iranybol megkozelitve...

Ertem amit mondasz az atalakitassal kapcsolatban. Ha rendszer szinten akarom megkozeliteni a kerest akkor valszeg onnan kell el indulni a honvedseg atalkitasaban, hogy mi a feladata, mire akarom felhasznalni (nemzeti es nemzetkekoziek). Ezeknek milyen szervezet felel meg, milyen rendszereket kell hozza rendszeresiteni... utana csak megveszem a felszerelest, rendszeresitem a technikat es felemelem a fizeteseket, hogy a kisszamu szakertonek megfelelo fizetest tudjak adni a palyan maradashoz. Ja igen es kidolgozok egy megfelelo karrier rendszert. Ezek utan ki tudom rakni azokat a tevekenysegeket, amelyek nem tartoznak kozvetlenul katonai hataskorbe. Melyek ezek a feladatok? Nincs ra valaszom, de valszeg a katonai udultetes megfelelo fizetesek mellett nem igenyelne a katonai udulo es rekreacios halozat (most KHT) fenntartasat. Valszeg szamos karbantratas-uzemeltetes feladatot meg lehetne oldani becsuletes polgari beszalitokkal (nem ex-ezredesek gittegyletevel). Nincs ra valaszom, de biztos vagyok benne, hogy bizonyos esszerusitesek utan valtozhatna a harcol-kiszolgalo/tamogato csapatok aranya. (Talan kerdeztem, talan nem de tudjatok alltabla szerint hol vannak a KK orvosai es egyeb allomanya? Erdekes tudni.)

Ez igy jol hangzik, (lehet maskepp is csinalni) de jelen pillanatban szerintem ilyen szinten nem megkozelitheto a kerdeskor.

Az en latoszogembol azon tudok gondolkodni, hogy lent hogyan lehet atalakitani. Azon tudok gondolkodni, hogy egy lovesz raj hany fobol kellene, hogy alljon. Az foglalkoztat, hogy hogyan lehet palyakepet alkotni a hadsereg jelentos reszet alkoto szerzodese es hivatasos tiszthelyetteseknek palyakepet adni. Hogyan lehet a kepzesuket atalkitani a valo vilag igenyeinek (nem hiszem, hoy egy 19 eves fiatal ferfi vagy no egy erettsegivel a zsebeben, tizhonap tiszthelyettes kepzessel a hatamogott hatekony tiszthelyettes lehet egy raj elen). Azt szeretnem tudni, hogy hogyan lehet donteseket es felelosseget delegalni alacsonyabb szintre, hogy ne a vezerkarfonok dontson egy diszvacsora menujet es ulteteset illetoen. Esetleg ha sikerulne atalakitani ezt a rendszert akkor kevesebb fejballasztra lenne szukseg es az altalad emlegetett aranyok is kedvezobben valtoznanak. Ezert erdekel egy olyan kis szelet, mint a vezenylo zaszlosok kerdeskore.

Meg egy gondolat. A koncepcio kilakitasakor feltetlenul figyelembe kell venni, hogy hazanknak vannak nemzeti igenyei es szempontjai, de mellette vannak ONKENT VALLALT kotelezettsegei. Az elso resszel nem akarok ismet foglalkozni, de a masodik reszt illetoen celszeru lenne felfogni, hogy celszeru lenne tenni valamit annak erdekeben, hogy azoknak a kovetelmenyeknek megfeleljunk, amelyek ezekkel a vallalasokkal egyuttjarnak. Nem lehet ugy felfogni egy NATO tagsagot, hogy az elonyeit elvezzuk, mint egy elokelo klubnak, de a klubtagsaginkat nem "fizetjuk" meg. Itt direkt raktam idezojelbe a fizetni szot, mert nem az anyagiakra gondoltam.

Megyek vissza a tanulashoz, de varom hozzaszolasaitokat a temahoz. Remelem nincs harag:)

Előzmény: transport (324)