Kedves Klima-Vill!
Te hoztad fel ismét a témát, így hát kénytelen vagyok még egyszer és utoljára foglalkozni a játékvezetéssel, úgy általában és konkrétan a Kaposvár-Szolnok meccsel kapcsolatban.
1. konkrétan:
Igen, elismerem, Lapov és Vukicsevics megint elvesztette a fejét és balhézott. Még azon csodálkozom, hogy az edző + Paja nem állt be a sorba (emléxem Miljkovics első idényére Szolnokon: a döntőbe jutásért meglepetésre utolsó meccsre kényszerítettük a toronymagas esélyes Albacompot, később meg is nyerte a bajnokságot. Nos, ezen a fehérvári meccsen történt, hogy Finánc egy vitás ítéletet követően berohant a körtéig és ott ordított a bírókkal! Persze kiállították...). No, jól elkalandoztam. Szóval én úgy látom, hogy a délszláv játékosok mintha túl lennének Nálunk pörögve valamiért. Az okát nem tudom, az viszont biztos, hogy a játékvezetők az áldásos tevékenységükkel csak rádobnak egy lapáttal! Lapovnak pl. a 4 faultjából kettő támadó volt, ezek közül az elsőt nem láttam, mert még a kamera is lemaradt róla, a másikat egy támadó lepattanó megszerzésekor elkövetett állítólagos lökésért kapta (mindennapos dolog, ezért 4. faultot fújni, ráadásul a 10. percben legalábbis erősen véleményes). A két védőfault közül az egyik viszont 100%-ban jogtalan volt, a videofelvételen tisztán látszott, hogy Ivkovicsnál legalább 30 centivel magasabbra emelkedve, simán blokkolta, úgy ahogy tanítják, tehát besegítve a Sztolét örző Orosznak (tehát még arról sem lehetett szó, hogy lökésért fújtak). Hozzáteszem, hogy ezt a 4 faultot az I. negyedben kb. 10 perc alatt követették el vele.
A másik példád Vuki volt. Nála még gyorsabban zajlott a dolog. A 3. percben(!) 3 hiba állt a neve mellett (ebből asszem 2 támadó, de 1 biztosan). Erre a 4. percben leültették. A szünet után jöhetett vissza, ekkor rosszabb százalékkal gyüjtögetett. 4 perc alatt csak kettőig jutott (ebből az egyik támadó). Szerintem fújtak volna Neki többet is, de akkor vették észre, hogy már ki is pontozódott.... Nem tudom melyik játékos viselné ezt el nyugodtan mosolyogva a padon?
Mint ismeretes, a meccs bírópárosa Valovics-Király volt. Az utóbbi "szakember" ezt az arcátlanságot már nem először követi el Lapov ellen. Idén 3 meccsünket dirigálta:
1. alapszakasz, Alba-Olaj. Erről a mérk.-ről már sokszor szó volt, itt csak Lapov szemszögéből: 25. percben 5. hiba, kb 12 perc tiszta játékidő.
2. Olaj-Kaposvár. Itt is a 25. percig bírta (kb. 15 perc játékidővel). Az utolsó "faultja" nagyon emlékezetes: Dzunicsot szorongatta a védője, ráadásul már majdnem letelt a támadóidő. Dzunics talált egy kis helyet és eldobta kintről. Lapov éppen ott volt, mert a center kiment zárni Bánének, és felugorva belepöckölt a labdába. Erre befújták. Azért emlékszem rá, mert pont egy vonalba ültem, Dzunics is röhögött az ítéleten, megpróbálta nyugtatni a dühöngő Lapovot, aki mutatta is a bírónak, "tessék, még az ellenfél is elismeri". Király odafordult Bánéhoz, kérdezett Tőle valamit. Braniszlav mosolyogva megvonta a vállát, majd kihagyta mindhárom (!) büntetőjét.
3. Kaposvár-Olaj. Most ugyan nem fújta ki, de 10 perc alatt 4 hiba sem semmi.
2. általában
Csak annyi, hogy Pepy-vel értek egyet, miszerint a játékvezetés színvonala nem nőtt a játékkal együtt. Erre a lejobb példa éppen Bojan. Itt a fórumon is a nagytöbbség elismeri a tudását, volt egy szavazásunk, ahol elsöprő többséggel szavazták be a legjobb MO.-i ötösbe. Az Alba bajnoki címe után Izraelbe szerződött, ahonnan csak azért sikerült megszereznünk idény közben, mert nem szerette volna, ha felrobbantják a családját valamelyik kávézóban. Egy ilyen formátumú játékos csak 10-15 perceket tud a magyar bajnokságban a pályán tölteni?! Engedjétek meg: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
...már én is kezdem unni a témát, és azt is, hogy egy dolgot rengetegszer kell elismételnem, így hát feladom, nem teszem többször. Ráadásul megígérem, hogy ebben az idényben nem fogok többet a játékvezetéssel foglalkozni, hiszen Ők nem akarnak csalni, a legjobb tudásuk szerint bíráskodnak, az már más lapra tartozik, hogy miért csak ennyi a tudásuk?!