Szia LD
Válaszolnék az általad "a korrektnek tartott szolnoki olvtárs" helyett.
1.-2. A Falco-Alba meccs margójára.
Tarle sérülését - mint ahogy a meccset sem -láttam, de nem lepődtem meg, hogy Góbi volt az elkövető. Nagyon nem szeretném, ha félreértenéd, készséggel elhiszem Neked, hogy abcccolúte véletlen volt, csak azt szerettem volna jelezni minden hátsó szándék nélkül, hogy Nálatok Góbi a legtökösebb gyerek (mint már az előbb is írtam). Lapov is szokott kapni Tőle könyökléseket.
A faultokról csak annyit: arról még valóban senki nem beszélt, hogy az Alba 0 hibájával szemben mennyi volt az ellennek. A 3-4 nem olyan sok, ezt már simán meg lehet magyarázni egy "európai" felfogású játékvezetéssel. Szemben a kaposvári meccsel, ahol két azonos stílusú csapat összecsapásán az egyik durván, alattomosan, színészkedve(!) védekezik és játszik, a másik (hazai) pedig csak határozottan!
3. Az összeesküvés elmélet
Ha arra céloztál, hogy a meccs előtt közzé tettem Zsoldos mester gondolatait, nos - mint akkor is fogalamztam - ezt Ő maga mondta a páromnak (mármint, hogy szerinte a Szolnok, a rájátszást az 5. helyről fogja kezdeni). Mivel ez erősen múlott a csapatán, és nem egy hivatalos nyilatkozat volt, azt hiszem joggal feltételeztem, hogy nem félrevezetés. Szerintem Ő is meglepődött a győzelmen, én meg azon, hogy teljes erőbedobással küzdöttek! Bár ezt szó szerint nem is mondta - úgy látszik félreértettem Őt. Egyébként azért fogalmaztam akkor olyan ködösen, mert nem hatalamzott fel, hogy idézzek Tőle. Most azonban - mivel szerencsére - egyikünknek sem lett igaza, egyértelműbb lehetek.
4. Véleményes szituk. Két példa:
- Alapszakasz, Alba-Olaj. Pár másodperc van hátra, 1 pontos hazai előny, mi támadunk. Mérész Csaba megkapja a labdát, csak a védője van vele szemben, a többiek ügyesen kihúzzák a nagy embereket a palánk alól, ott egy lélek sincs. Csabi úgy dönt, betör. Egy leütéssel megveri az emberét, de mire a palánk alá ér, hároman teremnek ott, és a nyakába is ugranak mindannyian. Fault nincs, az eredmény már nem változik. Egyébként ezen a meccsen történt, hogy a 3 centerünknek a 25. percben 14 hibája volt (Zolika volt még talpon, 4 faultal). Asszem mondhatom: kilógott a lóláb, hogy akkor nem nyerhettünk! Ja ezt a meccset is (mint a legutóbbit) Király spori vezette. Ez asszem válasz az 5. pontodra ("elcsalt meccsek") is. Ebbe a témába nem akarok különösebben belemenni, maradjunk annyiban, hogy az Albának, és nekünk is van bírónk.
- Alapszakasz Olaj-Paks (azért nem Olaj-Alba, mert idén még nem sikerült szorossá tennetek egyetlen szolnoki meccset sem). Asszem az első hosszabbítás végén történt, hogy másodpercekkel a vége előtt, 1, vagy 2 fás szolnoki vezetésnél Zacsi hárompontost akart dobni, de úgy, hogy előrevetődött, pont két védőnk (Predrag és Vuki) közé. Persze lefújták. A nézők nem tüntettek, inkább a Olaj játékosok (+edző) volt kikelve magából. Ezen meccs után mondta egyébként Dr. Vígh Péter a csapatnak: "Felejtsétek el azt a fogalmat, hogy "hazai pálya előnye."."
Találtam a témához kapcsolódó érdekes nyilatkozatot az NS-ben:
"„Ritka szerencsétlen csapat a miénk - szomorkodott a vereség másnapján Sterbenz László, a fehérváriak edzõje. - Hetven másodperccel a befejezés elõtt még négy ponttal vezettünk, és az idõkérésnél pontosan elmagyaráztam, mit fog játszani az ellenfelünk. Mondom, ismertük a Falco figuráját, csak sajnos Boros elcsúszott, Gráczer pedig triplát dobott. Fáj a vereség, hiszen nagyon fontos lett volna, hogy otthon kezdjünk. A fegyelmezetlen támadójátékunk és a bedobóink gyenge védekezése meghiúsította a szándékainkat."
Comment: a mester nem lehetett valami erős matekból. Miért is?
70 sec-24 sec=44 sec (feltételezve, hogy a Falco tökéletesen kijátszotta a támadóidőt)
4 pont-1 db tripla= 1 pontos vendégelőny + az Alba támad, legalább 24 másodpercig. Nem inkább erre kellett volna egy nyerő figurát kitalálni, kedves mester?...
Üdv