Üdv!
Hát ez nem jött össze. Nemhiába szerettem volna egy lebetegedő, mint egy felépülő ellenfelet. Ráadásul a Falco nem csak betegségeiből épül fel, hanem a csapat is épül. Bár ráért volna jövő héttől épülni. Gratuláció nekik, mi meg végülis a néhány héttel ezelőtti állapotba kerültünk vissza, vagyis min. egyszer muszáj nyerni Szolnokon a 4 közé jutáshoz. Közben egyszer úgy nézett ki, ezt megúszhatjuk, de hát adtunk előnyt az ellenfeleknek, és ők vannak olyan jók, hogy ennyi idő alatt nem tudtuk behozni.
A meccset sajnos nem láttam, így erről most nem tudok írni. A 14. percben befújt első fault tényleg különös eset, de azért egy dolgot hadd írjak a védekezésről: két éve volt szerencsénk játszani egy hatos csoportban a Saporta Kupában többek között litván, francia, izraeli csapat ellen is, és volt szerencsénk tapasztalni a nemzetközi játékvezetői felfogást is. Akkor sokat háborogtunk, hogy ez se, fault, az se fault. Mert ott nem. Azóta azt látom, hogy a mi csapatunk is sokkal agresszívabban védekezik. Szerény (elfogult?) véleményem szerint agresszívan, és nem alattomosan. Ezt itthon még nem egyértelműen ítélik meg a bírók. Van, aki ezt már engedi, és van, aki már az irányítónak befújja a faultot labdafelhozatalnál való védekezéskor. (Igaz, azóta Farkas helyett Sterbenz az edző, de azért ő is tapasztalt már egy-két nemzetközi meccset.) Szóval tetszik, nem tetszik, a testi érintkezés tilos elv már messze nem érvényes. Tudom, nem csak mi játszottunk az elmúlt években nemzetközi kupákban, úgyhogy kíváncsi lennék a többiek véleményére is.
Köszönöm én is belferának a tippverseny lebonyolítását, várom a folytatást! NYERTEM! A rájátszásban milyen előnyöm lesz? Hazai pálya? Két tipp egy meccsre és a jobbik számít? 10 pontról indulás? A többiek pontjai feleződnek? :-)) Némó! Mit csináltál az utolsó fordulóban, hogy ekkora előnyöm lett?
Avass! Szóltál volna tegnap az albérlet miatt! Ma költöznek az albérlők a szomszéd lakásba, a lakás kb. 20 m-re van a csarnoktól, és kiváló a rálátás is. Tényleg, csak nem Te költözöl?
Paksiak! Tetszik a vezetőtök bocsánatkérése. Ha ezt egyszer megérnénk az országos politikában is! (Ld. pl. újpesti sztárügyvéd kontra magyar mezőgazdaság ügy. Jó, jó, ez nem ide tartozik, csak nem tudtam megállni.)
Erről még senki nem írt: a rájátszás első játéknapja május 8. (az NS szerint, a hunbasketen még mindig csak május 1-ig van a műsor)
Még 1: Ilyen szoros bajnokságra nem emléxem az elmúlt évekből: az 1. és az 5. között 36 meccs után (ebből 28 számít) mindössze 3 vereség a különbség! Hajrá magyar kosárlabda!
És persze: Hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike