PUMUKLI Creative Commons License 2002.04.27 0 0 0
Egy közeli rokonom esete lesz, amit leírok. 2 gyerek van, egy 8 és egy 5 éves. A feleség intelligens nő, a férj egy tahó-már bocs, de tényleg az, primitív, műveletlen, senki nem érti, hogyan házasodhattak össze.
A férj számtalanszor megcsalta a feleséget, s mivel ez egy kis faluban történt, mndenki tudott róla. Legutoljára persze mindig a feleség. A kisebbik gyerek születése előtt néhány hetet külön voltak( nőügy), atán "rendeződtek" a dolgok.
A férj iszonyúan féltékeny, holott semmi oka rá. ha a feleség pár percet késik, már vádaskodik, konkrét eseteket (!) hoz fel, ami pedig soha nem történt meg. A feleségét számtalanszor megalázta, volt, hogy meg is verte.
Csak egy eset: A 1O éves gimis osztálytalálkozón 8-órakor megjelent a helyszínen ellenőrzést tartani.Éjfélkor nem bírta tovább, visszajött és hazavitte a feleségét, közben megverte. Csak úgy..
Tehát a nő rengeteget tűrt. Decemberben aztán betelt a pohár, közben ismét napvilágra került egy nőügy is. Elzavarta a férjét. 3 hétig sírt utána, majd VISSZAKÖNYÖRÖGTE! Állítólag azért, mert szereti, de én ezt nem tudom elhinni(én is elváltam, bár akkor nem volt gyerek). Talán a pénz hiánya kergette ebbe a megoldásba, nem tudom. De tény, hogy ugyanolyan fölényes a férj (naná, hiszen vissza lett könyörögve), féltékeny, durva, a gyerekekkel is nagyon rondán beszél, szóval egyetlen előnyét nem tudom felmutatni. És mégis: a helyes, okos unokatesóm mellette éli az életét.
Mindenki a válást és egy nyugodtabb, boldogabb életet javasolja neki, de ő hajthatatlan, sőt még a férjét védi, magyarázkodik, mentegeti. Számomra felfoghatatlan. tanácsot adni nem lehet. A szíve mélyén mindenki tudja, mit fog tenni.
Szerintem.
Pumukli