Lehet, hogy nyithatnánk egy SB Live ! topicot :)
- SPDIF / TTL kompatibilitás: találtam én is olyan cuccokat, amikkel ment, de ezek voltak kevesebben. Hivatalból nem kell neki tudnia. Ha mégis üzembiztosan összejön: -> bingó !
Egyébként az RCA csatikat simán rákötitek a Live! tűsoros csatlakozójára ?
- zaj : én nem a digitális recsegés-ropogásról beszélek, azzal hál' Istennek nem találkoztam egyik alaplapon sem. Hanem jól fejlett analóg zajról, ami különösen többsávos anyagok felvételénél és lejátszásakor zavaró bír lenni. (pl. VST). Én nem mondanék számszerű értékeket, pláne nem 96 dB-t, mert az a 16 biten elérhető elméleti határ ! Nincsen ugyanis a mérésekhez szükséges súlyozó szűrőm, így csak jel-idegenfeszültség arányt tudok mérni. Ez pedig az Ensoniq esetében sokkal jobb volt, füllel ugyanígy hallatszott. A másik: ha a Live ! kimenetén lejátszol egy tiszta szinuszt (pl. a Forge szintetizátorával előállítva), és növeled a frekit, érdekes dolgokat tapasztalsz ! 14-15 kHz körül elcsúnyul a jel, kirojtosodik, és ezt füllel ugyancsak jól meg lehet hallani. A vacak Ensoniq meg egész 20 kHz-ig azt játsza le, amit beküldesz neki. Mivel én nyilván csak a saját néhány kártyámat vizslattam, örülnék, ha más is megnézné ezeket a dolgokat, és megcáfolna vagy megerősítene !
- 8 hangszóró a fullpackon ?
Na, ez új... erről még nem láttam se a doksiban, se a neten infót...
Hol vannak ehhez a kimenetek ? Meg a kezelő felületen is csak 2, ill. 4 hangszórót enged beállítani.
- midi hangminőség: szerintem a 8 M-ás set minősége a legjobb a kommersz kártyák között. Már egészen tűrhető.