alomhajos,
amiről beszélsz, azt '88-tól '91-ig gyártották, ha minden igaz. Nekem ugyan egy '88-as kétajtós GT coupe van ebből a sorozatból, és 16szelepes (140 lóerős, 173Nm) 2000-es motorral, de nagyrészt ugyanaz, mint azok az 5ajtós, 8szelepes 2000-es "családi" változatok. A 8szelepes motor csak 90 lóerős, de a nyomatéka azért elég szépnek tűnik (153Nm), amit 2500-ös fordulaton ad le, szóval szerintem biztos jól lehet vele autózni a városban is. Fogyasztási adatot a sajátomról tudok mondani, országúton normális tempóval (100-130) 8-at evett, amikor tapostam neki 500km-en keresztül, akkor 8,7. A családi változat ennél valószínűleg kevesebbet eszik.
Rohadásról nem tudok beszélni, az enyimen se találtam még rozsdát. Jellemző hibáról annyit hallottam, hogy a hátsó lengéscsillapítók állítólag hamarabb tönkremennek, mint az elsők. Olyat hallottam még szervíztől, hogy 200ezrenként kell bennük cserélni egy-két dolgot, ami elkopik (lengéscsillapítók, ilyesmi), aztán megint elmennek 200-at... Többit esetleg egy Mazda-szervíztől kéne megkérdezni :)
somSom, nem tudsz jellemző hibákról?