Én is hadd színesítsem a palettát...
Elég ritkán jövök be teljesen a munkahelyemig autóval (V.ker) mert tudom milyen gáz az egész parkolási mizéria. De amikor bejövök mindig megszívatnak! Csak 2 példa.
Reggel 8-kor leállok, veszek jegyet, napellenzőt kirakom az első szélvédőre (akkor még fehér karton volt, rajta kevés kék reklámszöveg) rárakom a jegyet. 2 óra múlva megint veszek, kirakom. Újabb 2 óra múlva megint. 3 jegy egymás mellett. Megyek megvenni a negyediket, látom, hogy rajta van a csomag. Élből ideges lettem - mert az utolsó jegy még le sem járt. Nézem mit ír: "Nincs parkolójegy" Agyam elborul. Papírt kivettem,többször bekarikáztam a "Nincs parkolójegy"-et hatalmas nyíl a jegyek írányába és odaírtam " AKKOR EZ MI? SORMINTA???!!!" Jól láthatóan visszatettem. Vörösen izzott a fejem. Egy kollégám kérdezte, hogy mi van - elmondtam - azt mondta, hogy úgy is megy ki a céges kocsihoz, elkapja az ellenőrt. Beszélt is a fejével, de azt nem tudom, hogy az őr mit csinált a csomaggal, mert ha eldobta, akkor van egy "priuszom".
No. 2.
Reggel leállok, veszek, kirakom (napellenzőt semmi esetre sem!) 2 óra múlva megint. Közben jött egy fontos meló amit x órára meg kellett csinálni. A harmadik jeggyel elkéstem 19 percet. Csomag kirakva. Megint elborult az agyam, (ha ez így megy tovább agyvérzésben fogok meghalni!) Kintmaradtam, megkerestem az őrt (ebédidőm ráment). Épp egy kissebb cégtől jött ki, valószínűleg frissen kenték. Hát ezekután én nem fogom! (Alig tudtam uralkodni magamon) Mondom neki , hogy ezt a büntetést sürgősen vonja vissza. Azt mondja, hogy nem lehet, így is elnézett negyed órát, ráadásul már reggel óra ott állok, és örüljek, hogy nem hozatott kerékbilincset. Na mondom ezt kifogtam, de hát ha 'arc hát legyen harc . Erre mondom, hogy csak ezen a soron van legalább hat autó, amin nyoma sincs parkolójegynek vagy engedélynek, és már itt állnak egy ideje. Mondja, hogy azok biztos helyi lakosok. Mondom, hogy az is érdekes, hogy minden harmadik autóban rokkant igazolvány van pl. fekete Dodge Stealth, zsír új Peugeot furgon metálfénnyel stb. Azt mondja, hogy azok regisztrált rokkantak, rádión ellenőriztette. Láttam, hogy ez egy tipikus korrupt, de álszent f@sz. Ő is látta, hogy egyre kevésbé tolerálom a meséit, ezért azt mondta, hogy nyugodtan dobjam el a csomagot, a társaság csak öt után tesz feljelentést. Mondom neki, és ha mégsem akkor hivatkozzak magára vagy mi?!? Erre azt mondta, hogy akkor fizessem be a büntetést és vegyek mégegy parkolójegyet. Ilyenkor olyan ideges tudok lenni, hogy teljesen kikelek kultúrált mivoltomból - de ezt nem várta meg, otthagyott. Pont akkor jött néhány kollégám, és nekik ingerültem elkeztem mesélni a történteket. Láttam, hogy figyel távolról az őr, ezért a nyomatékosság kedvért elkezdtem a telefont matatni, mintha a társulást akarnám felhívni - közben néztem az utcatáblákat meg mutogattam az autók felé. Mondanom sem kell, hogy tíz percen belül vagy nyolc bünti felkerült az autókra.
De akkor is megint én szívtam, van 2 priuszom.
(...............ez itt a káromkodás helye...............)