Árpi Creative Commons License 1998.06.12 0 0 57
Szegény megboldogult Pocak azt írta nekem egyszer:

"Kornel tudta, hogy en SWE Z.-t gyanusitom, es mindenkinek SWE Z-t fogom javasolni. O megis Wagner urra szavazott, ugy hogy most nem tudom, hogy artatlan es iszonyuan kavar, vagy tenyleg o a masik. Az en gyanum szerint o a masik gyilkos, nyilvan menteni akarja SWE Z-t, de ugy hogy kozben kozpolgarnak adja ki magat."

Bocs, hogy rá hivatkozom, de egy biztos: ő nem lehetett gyilkos. Tehát nem igazán lett volna indokolt, hogy azt hazudja, hogy ő a titkosrendőr. Tehát, mivel azt is tudtomra hozta, hogy SWE Z. általa azonosított gyilkos, kénytelen vagyok elhinni ezt is. Ekkor viszont már csak egy gyilkos járja a várost.

Hogy ki lehet az? Idézet:

"Subject: gyilkososdi
Date: Fri, 5 Jun 1998 17:17:10 -0700 (PDT)
From: "Juhász" "Csillagszemű"
To: arpi@creative.hu

Szia Arpi,
Gyanusak nekem a Te kapcsolataid!
Feltunt neked, hogy Kornel mar ketszer szolt hozzad? Vajon miert? Csak nem Te vagy az egyik, o meg a masik?
Nem, osszesen csak ket gyilkos van.
Az egyik SWE Z., o tuti, egybol kitalaltam.
A masikra tobb jeloltem is van, a legeselyesebb befuto Kornel, pedig ugy biztam benne!
Feltunt neked, hogy Kornel hogy probalta megszolitani Wagner urat, Teged, majd SWE Z.-t? (piragnarew = Arpi + Wagner, a masikban pedig a nagybetuket kell osszeolvasni).
Miutan irtam Kornelnak a gyanumrol, azutan kezdte keresni a kapcsolatot SWE Z.-el. Valaszul megkoszonte a figyelmeztetest, es a
tobbi polgar neve felol erdeklodott. Keresi a parjat.
Ha elhullok, akkor tuti o a masik gyilkos. Ma ejszaka viszont SWE Z.-re kell szavazni, ez teljesen biztos.

Udv Pocak"

Ha gondoljátok, akár meg is lincselhettek, de Pocak emlékére kérlek Titeket, az én elpusztításomat hagyjátok meg a gyilkosnak. Ha Chornell a gyilkos, ahogy nekem is valószínűnek tűnik, lehet, hogy cselből mást öl majd meg, nem engem, de biztos ami biztos, őt kéne megnyúvasztani ma éjjel. Ha ő volt a gyilkos, akkor hamar a végére jártunk a dolognak, legfeljebb két áldozat árán.
Mindenesetre nekem nagyon gyanús, hogy csütörtökön 20:00 és péntek 01:00 között ő szólt a "város polgárai" közül a legtöbb témához a Törzsasztalon, és hozzászólásai között van egy kis lyuk az időben, ami egybeesik gyilok és gyilok3 megszólalásaival.

Városlakók!

Higgyetek nekem, aki még cicifixárusunk szirénéneke ellenére is csak a gyilkos lebuktatásán fáradoztam, higgyetek hősi halott serifünknek, addig lincseljük meg Chornellt, amíg tehetjük! (A poén az lenne persze, ha a népharag és a gyilkos is engem választana áldozatul. Skizoid! Ekkor kié az elsőbbség? Vagy a gyilkos egyben hullagyalázóvá is válik?)
Lehet, hogy ez volt az utolsó hozzászólásom, polgárok, Isten áldjon Titeket! (na, pá)