Bocs mindenkitől, csak nem tudom megállni, hogy ne írjak egy kis esélylatolgatást az utolsó forduló előtt. Lehet, ezt már mások is megtették előttem itt-ott, én inkább csak összefoglalom ezeket Hátha valakinek segítséget nyújt ez a tippelésben /vagy mindenkit tévútra viszek, és az utolsó fordulóban az élre ugrom :-)/
Az illendőség, és a tét nagysága úgy kívánja, hogy az 1. hely sorsáról szóljak először. Tehát: Körmend-ASE. Ha 15 fánál többel nyer a hazai gárda, akkor helycsere az élen. Ez a helyzet két dolgot eredményezhet. A 15 pont elég sok, ha az ASE sokáig tud ragadni, a Körmend begörcsölhet, és még akár vendéggyőzelem is lehet a vége. Mindenesetre inkább az a valószínűbb, hogy 10 pont körüli differencia lesz a végén a felek között, a Paksnak könnyebb dolga van, mert viszonylag sokkal ki is kaphat. (Tehát Ithink: H10 körül).
3.-5. hely: Azt hiszem borítékolhatjuk az Alba sikert, hiszen a Falconak már tökmindegy az eredmény, le is adja a meccset. Ne értsétek félre, nem csalásról beszélek, egyszerűen pihentetni fogják kulcsjátékosaikat az elkövetkezendő derbikre. (V15-20)
Az Alba, függetlenül a kaposvári meccstől 4. pontegyenlőség, vagyis 10-10 vereség esetén, ami Olaj győzelemnél következik be, a Szolnok és a Fehérvár is megelőzi a Klímát. Ebben az esetben 3. Olaj, 4. Alba és 5. Kaposvár (...inkább nem mondok semmit, tegnap nem jött be).
Tehát a Klíma-Olaj lesz a másik éles meccs a fordulóban, szintén háromesélyes. Itt nem kell pontokat számolgatni, aki győz az a mennybe megy. A hazaiak mellett az szól, hogy mostanában nagyon jól muzsikálnak hazai pályán, magyarul meggyőző végeredménnyel vertek minden odalátogatót. Ha Dzunics is felgyógyul, - ami valószínű, szerintem azért is hagyta ki a tegnapi derbit, mert a Kaposvár egy biztosabb 3. helyet nem akart becserélni egy nagyon bizonytalan 1., vagy 2.-ra. Mindenképpen Ők az esélyesebbek.
A vendégek mellett csak a 3-0-ás egymás elleni, és a Kaposvár ellen, az eddigi meccseken mutatott játék szól, mindenképpen fekszik Nekünk a stílusuk. (Ide, hadd ne írjak objektív tippet!)
Bocs, hogy élek, sziasztok...