Hali!
APT!
Megneztem a Patekot is (mar korabban is, nekem fel sem tunt, h. gagyi lenne...).
Szoval:
"Rolex fogazas":
"Patek fogazas":
Patek kidolgozas:
Rolex kidolgozas:
Ja, es a cikkbeli Rolex olajozasa is hagyott nemi kivannivalot maga utan.
Amugy ma is hasznalnak haromszogfogazast, kronokban mas nem is lenne igazan jo a kapcsolodo kronokerekeknel. Hogy mi a dragabb, mi nem, azt sajna nem tudom, mert meg soha nem uzemeltettem ilyen gepeket, igy ehhez nem tudok hozzaszolni. Bar szvsz. ha masban nem, idoben biztosan gyorsabb a haromszog.
Abban pedig nem ketelkedek, hogy a Rolex jominosegu, massziv verkeket keszit, de a stilusuk inkabb japanos, mint svajci: sokat, optimalisan olcson, tartosan. Ugysem latszik. Es biztos vagyok benne, hogy teljesen mas egy felsobb kategorias Day-Date kidolgozasa, mint egy relative olcsobb, egyszerubb darabjuk (mint az Air-King).
Persze, en sem szeretek nyaklo nelkul elfogadni dolgokat, ezert is orulok ennek a vitanak, es hogy ez is elokerult. Viszont ugy gondolom, hogy W.O. ur azert leszervizelt mar egypar orat eleteben; no meg ennyire a nyilvanossag ele szant dolgokat sem biztos, hogy csak ugy minden alap nelkul kitenne. Persze mindenki tevedhet. A fotoi pedig tenyleg jo minoseguek.
oyster!
Ne ketelkedj az oroszokban, vegyel a piacon egy regit, legyen vagy harminc-negyven eves, allt a fiokban vagy tiz-tizenot evet, nem vsz., hogy sokat volt szervizben. Huzzad fel, es lass csodat! (Sokszor a kopasok miatt egyebkent egy becsuletes tisztitas utan sokkal konnyebben elojonnek a gondok - kitagulnak a resek, ahol addig kosz volt, es tulsagosan megno a jatek...). Amugy a ruszkik massziv verkeket csinaltak, jobban birtak az eroltetest, mint a finomabb svajciak, persze ezert nagyobb volt a pontossagi szoras is.
te_o