Kedves transport,
koszonom szepen a hozzaszolasodat, szerintem ha alaposan korbenezunk akkor azert lehet talalni olyan emberkeket akik megkozelitoleg illeszkednek a felvazolt kepbe (latomas? lidercnyomas?). Abban igazad van, hogy ma nem ezek az emberek vannak tulnyomo tobbsegben, de ha valahova el akar erni a Magyar Honvedseg akkor nem lehet olbetett kezzel uldogelni es azon sirankozni, hogy nincs olyan ember aki megfelelne a kriteriumoknak es egyebkent is ez a MH rendszer nem arra van kitalava, hogy ilyen embereket alkalmazzon. Nem lehet azzal takarozni, hogy nem tudjuk, hogy milyen lesz a jovo hadserege, mert az a bentlevo emberek alakitjak.
A vezenylo tiszthelyettesek nem varhatjak, hogy a VKF vagy a HM majd megmondja, hogy mi lesz a feladatuk, hogyan fognak egyuttmukodni az egyseg parancsnokokkal, hanem nekik kell valahol elkezdeni egy atalakitasi munkat, es ez a Honvedseg nincs olyan nagy, hogy ne lehetne atverni nehany otletet, hiszen a nagypolitika szintjen megfogalmazodott az igeny az ilyen tiszthelyettesek irant. Ezen tul, Mo nemzetkozi kotelezettseg vallalasai soran szamtalanszor felmerul az igeny az ilyen tapasztalatokkal rendelkezo emberkek irant. Tehat szerintem mindenkeppen van egy kulso igeny, van egy elvi elhatarozas es van egy belso ellenallas es kishituseg is. Mindezek melle kellene egy jo adag kezdemenyezes is, hogy valoban elkedodjon valami. ( a folyamat szerintem elindult). Kulfoldon meg kell tanulni, azt, hogy masok hogyan csinaljak es miutan hazajottek az emberkek akkor a hasznosithato dolgokat be kell epiteni egy magyar valtozatba. Ehhez eleg sok segitseget kap(hat) a Magyar Honvedseg.
A jelenlegi KV fozo, Tirodas, titkarno zaszlosokrol a velemenyem valoban nem jobb mint a tied, de ez az allomany nem lehet meghatarozo. Nem kaphat Macuska torzszaszlosi rendfokozatot csak azert, hogy magasabb legyen a fizetese. Amikor a kerdest felvetettem akkor azokra az emberkekre gondoltam akik - mondjuk ugy, hogy - az igazi "katonai" vagy "harcolo" alakulatnal szolgalnak. Valszeg itt lehet elkezdeni valamit.
Valoban idealista vagyok, de hiszek benne, hogy lesz ez jobb is. A kezdeti pozitiv jelek mar megmutatkoztak, de valo igaz meg nem lathato rendesen.
unguided:
HAt valami olyasmi, de egyszeruen nem talalom a megfelelo szot. A foszemlelosegek illetve a szemlelosegek mar korabban megszuntetesre kerultek. Az biztos, hogy ma itthon nincs ilyen, de ha jol tudom akkor a Nemeteknek van ilyenjuk, viszont oket nem ismerem annyira, hogy tudjam a helyuket/feladatukat/stb.
blue-dragonfly
PS jart valaki tegnap Tatan?