Fishtax Creative Commons License 2002.04.23 0 0 2889
Ott volt a "legtöbben"! :-)
És nem kell ahhoz elsőre érteni a kosárlabdát, hogy vki szeresse is. Ha szereti, úgyis megtanulja megérteni. Ahogy írtad is a kaposváriakkal kapcsolatban.
Azzal azonban vitatkoznék, hogy vkit csak a csapat szeretete visz ki a csarnokba. Nem hiszem, ha bármelyik csapatnál a "fiúk" hirtelen sportágat váltanának, akkor mondjuk latin-amerikai táncok versenyére is szívesen elkisérnénk őket bíztatni. Mégiscsak a kosárlabda az első... Nálunk (szekszárdi vagyok) is van még pl. kézilabda (azt hiszem, NB II-esek), foci (NB III, de majdnem bejutottak az MK-elődöntőbe), de nem járok ki a meccseikre, bármennyire is szekszárdiak, mert nem rajongok _annyira_ a sportágakért.

Politika (ha már úgysem a játékról beszélgetünk): Nagy kérdés, hogy ha új oldal alakít kormányt, mi lesz a támogatásokkal? Vagyis nem elsősorban a közvetlen támogatásokra gondolok, hanem arra, vajon az új fiúk is a foci szentségét teszik-e előtérbe, mint a legnagyobb marketingeszközt (mert bárki bármit mond, még mindig az!), esetleg kapnak-e nagyobb figyelmet más, a népszerűvé válás útján elől járó sportágak? A jégkorongnak nagyon jól és jókor jött most ez a siker, a figyelem feléjük fordult (Feribá szavaival élve, két caspattal és két jégpályával értünk a nemzetközi elitmezőny közelébe!), addig kell ütni a vasat, amíg meleg, az új kormányt (még ha a régi is marad) meg lehet "zsarolni". A kosárlabda is szerintem egész jó helyen van most, egyre többen kiváncsiak rá, ha vki "fent" felkarolná (csarnokprogram?), egy évtizeden belül megközelíthetné a foci _mai_ szintjét. (Bár ezügyben leginkább magammal szoktam vitatkozni: ugyanis azt is gondolom, a foci sokkal több ember számára érthető - hogy kicsit sarkosan fogalmazzak, ami kosárdrukkerek között talán megengedett :-) -, a buták sportja, míg a kosárlabda "értéséhez" több finomság, fifika kell, így sosem fogja elérni a labdarúgás közkedveltségét.) Szintén fontos probléma, hogy számíthat-e egyátalán olyan sportág központi támogatásra (mint amilyen mondjuk a fociban a stadionrekonstrukciók vagy az állami tőkebefektetések), aminek Bp-en nincs jelentős képvielete! Ne tagadjuk, ebben is vízfejország vagyunk...

Simon Tibor: túlerővel, ólmos bottal halálra vertek egy _embert_ (tudom, még nem halálra, de alig van különbség... :-( ). Szomorú, hogy egyátalán bárhol ilyen előfordulhat. Hogy azért, mert ő a Simontibi volt. De azt ugye Ti sem gondoljátok, hogy _csak_ azért, mert ő a Simontibi volt!? Hogy csak azért, mert ő zöld volt, mi meg más színűek!? Nem lennék meglepve, ha más állna ennek a hátterében. Mondjuk pénz, érdekeltségek... Még egyszer: borzalmas, ami vele történt. De nem azért, mert sokan szerették, kedvelték, ismerték, hanem azért, mert ilyet ember nem csinál! (Dehogynem... :-( )

fish

fish

Előzmény: Avass (2887)