Emberek!
Nincs időm végigolvasni a rovatot, ellenben van egy CD-vel kapcsolatos problémám.
Kaptam ajándékba egy CD-t, amelyet még sajnos meg se néztem, mert néhány duplikálási kísérlet után kölcsönadtam egy barátomnak, aki több tapasztalattal rendelkezik e téren, mint én, hátha neki sikerül.
Hangsúlyozom, egy darab másolatot szerettem volna készíteni, nem többet, nem kereskedelmi céllal, bla-bla-bla.
A CD másolásvédett. Négyféle író-szoftverrel kísérleteztem, 4 üres CD-t tettem tönkre. Sajnos nem jegyeztem fel, mely íróprogram hogyan reagált. Volt olyan, amelyik a data-4*audio-data tracksorozatból 3 audiót másolt le, amelyek lejátszhatatlanok. Másik program mitt'omhanyadik szektornál önmagába fordult és nem ment tovább. Egy harmadik program akárhány százaléknál megdöglött. Meg a negyedik is. A programok (nem az előbbi jelenségek sorrendjében): Easy CD Creator 5.x, Nero Burning Rom 5.x, CDRWin, CloneCD. Tovább nem kísérleteztem, és ki fogom hajítani az eredetit is, ha nem lehet lemásolni. Nagyon feldühített az eredménytelenség, bár eléggé tapasztalatlan vagyok CD-írás ügyében, ámbár még nem volt problémám CD-írással.
Ha valakinek van használható ötlete, legyen olyan jó, ossza meg velem, akár email-ben, akkor mondhatok konkrétabb infókat is - csak ugye szeretném elkerülni a látszatát annak, hogy én egy szemét mocsok tolvaj vagyok, mert lemásolok egy CD-t. EGY darab példányban, saját használatra.
Köszönettel,
G.