Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 5198
Először azt akartam kifejezni, hogy „tahó ám a ... !”.
Aztán úgy döntöttem, hogy a moderátor helyett inkább magam emberelem meg magamat és nem veszem fel ezt a kesztyűt.
Az persze tetszett, hogy nem csak rossz véleménnyel voltatok („többre tartom mint a ...” ; „60 éve a legmagasabb műszaki színvonalon gyárt sportórákat” ) az általam igencsak kedvelt márkáról.
Azonban pont ilyen megfontolások alapján nem tartom az összes vevőiket „tahó”-nak.

A HVG-t pedig természetesen felütöttem. Már korábban is. És nyilván ezek a számok nem hatottak teljesen az újdonság erejével, korábban is közismert volt a más gyártókhoz képesti tetemes darabszámfölényük. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érdemes lenne leSuzukizni őket. Ez a fajta, forgalomban is megnyilvánuló népszerűség nem ugyanaz a kommercialitáson alapuló olcsón kiszolgáló közismertség.
Ha már forogtak itt az autós hasonlatok, akkor érdemes belegondolni abba is, hogy pld. a Daimler-Chrysler is rendkívül termelékeny gyártó. Mondjuk egy említett Suzuki-hoz képest is. Mégis igaz rá, hogy az általa termelt kategóriaszegmensekben nagyságrendekkel nagyobb presztízst biztosít (luxuscikk), mint a kisebb szériás, mégiscsak tömegcikkszínvonalú gyártók. És mindezt megalapozott technikai, technológiai háttérrel teszik. Tehát a darabszám csak egy ismérv, ami önmagában még nem kategórizál.
(Volt egy ismerős testvérpár. Az egyik Mercedes-t használt. A másik Chrysler-t. Utóbbi szerint az amerikai márka jelentősen magasabb luxust biztosított. Ugyanis az orrán a csillag kettővel több ággal rendelkezett. Végülis ez a véleményem a luxuskategória feletti merengéseitekről.)

.

„egy ’átlagos’ Patekban a saját Gyromax rendszer van”
A Rolex-ben pedig microstella.

Nagy széria mellett is szintén egyedi...
Előzmény: Törölt nick (5160)