Hali!
Van 1 borzasztóóóóóóóó hírem! Eggyel kevesebb élvezhető darabot játszanak Budapesten. Pénteken láttam az Antonius és Kleopátrát a Pestiben. Háááááááááááááááááááááát... Én szenvedtem. Lehet, h nem vagyok eléggé elvont, vagy művészlélek..., de valahogy nem értettem ezt a fajta feldolgozást, ill. annak fantáziavilágát és megvalósítását. Sajnálom, mert a darab (öreg Willi is biztos így gondolta) egyébként izgalmas, az előadás látványhatása (jelmezek, díszletek nagyon szépek, praktikusak, ötletesek) átlagos színvonalon felüli. Mindezek után megjegyzem, h nemcsak az átértelmezett és keményen átírt darab, de a színészek igencsak gyengécske teljesétménye is sokkoló hatással volt rám és érzékenylelkű anyukámra... Eszenyi ugyanolyan, mint mindig, és még rendezőként sem vártam tőle ilyen borzalmat. Kamarás szimplán béna, bár abszolut esztétikai élmény hiányos öltözékben. Színészileg viszont elég gázos... Amikor öngyilkos akart lenni és szinte az őrületig kellett volna eljutnia... -én majdnem hangos röhögésben törtem ki, h "most ez tényleg, komolyan úgy gondolja, h mi ezt elhisszük neki?"... Egyszerűen megalázó egy néző számára, h 1 béna színész hülyének nézi. A többiek (mellékszereplők) már bíztattóbbak, főleg Oberfrank tetszett ismét, bár az általa játszott szerepek is nagyon hálásnak bizonyultak. Méhes és Reviczky nagyon jó, Gyuriskának is voltak remek pillanatai. A többiek annyira talán nem alkottak maradandót...
Összegzésként: az előadás hosszú volt, mondhatni vontatott. Az első felvonás azért jó és rövid, h a nézők ne szaladjanak el szünetben, de ami a nyugis 10 perc után következik (t. i. második felvonás), az már nehezebben emészthető, mint a szüneti perec. Őszintén jobbat vártam a remek gárdától, bár kétségtelenül látványos, színvonalas előadás, csak éppen az újszerű tartalmat és a még újszerűbb formát kifogásolom.
Ganimedes!
Sajnálom, h nem találkoztunk! Én a szünet nagy részét a szereposztótábla környékén töltöttem, és nem láttalak, bár nem is nagyon tudtam kit keresni! Szóval majd legközelebb valami pontos személyleírást mellékelj, ha kérhetem... :o)
Kíváncsi lennék a véleményedre! Te is annyira ki voltál akadva, vagy Te tudod értékelni ezt a típusú színházat?
Na pussz:
Dó