sanyi Creative Commons License 2002.04.18 0 0 83
Az MSZP közleménye
Tarlós István Fidesz-MDF országgyűlési képviselőjelölt a nyilvánosság különböző fórumain azt állította, hogy az MSZP helyi szervezete hamis színben tünteti fel párthovatartozását azzal, hogy azt híreszteli róla, hogy valamelyik párt tagja.
Az MSZP III. kerületi Szervezete kijelenti, hogy soha nem állította semmilyen fórumon, hogy Tarlós István bármelyik pártnak tagja. Állítja viszont, hogy Tarlós István nem független, hiszen az elmúlt években polgármesteri munkájában is a jobboldali pártok támogatására támaszkodott, jelenleg pedig a Fidesz-MDF országgyűlési képviselőjelöltje. Azzal hogy a nyilvánosság előtt független jelöltként próbál mutatkozni, félrevezeti és becsapja a választókat.
Márkus András
MSZP III.ker. Választási bizottság elnöke

Tarlós István közleménye
Mindenekelőtt köszönöm a választóknak a rám leadott szavazatokat. A híresztelésekkel ellentétben akár képviselő leszek, akár nem, Óbudáról nem megyek el, itt maradok Óbuda polgármesterének.
Alantasnak tartom a helyi MSZP hangadóinak nyilatkozatháborúját a párthovatartozást illetően. Én csak egyetlen pártnak voltam tagja életemben (SZDSZ - 1994-ig). Budapest egyetlen jogilag is független polgármestere vagyok, és mindig Óbudát képviseltem, nem pedig valamelyik pártot.Azt pedig sosem titkoltam, mely pártok jelölnek és támogatnak, kampányújságom címlapja is ezzel kezdődik, bárki megnézheti. A "független" képviselő tudottan szóhoz sem jut a Parlamentben. Egy jelölés távolról sem jelent párttagságot. Sajnálom hogy a helyi MSZP a jelöltek összehasonlítása helyett ezzel foglalkozik.
Az SZDSZ szimpatizánsaitól csak annyit kérek - a visszalépésre reagálva -, hogy a választás napján emlékezzenek az 1989-90-es SZDSZ-re.
Tisztelettel: Tarlós István