Kedves Tiborc!
Nem szoktam kérkedni, és nem szoktam titkolni. Tény ami tény. De ha inkorrektnek nevezel, mondd miben voltam az. Különben bár súlyos, de mégis üres szavak ezek.
Ami az érdemi észrevételeidet illeti, a felfogásunk alapvetően különbözik. A mondataid ismerősek, szoktam velük találkozni, hiszen polgármesterünk is gyakran beszél így.
Én azt hiszem, nem lehet a város lakóin számonkérni, hogy pontosan kiismerjék magukat a különböző szervek hatásköri dzsungelében. Ellenkezőleg, nekünk, önkormányzati képviselőknek az a feladatunk, hogy segítsünk a választóinknak, függetlenül attól, hogy a konkrét hatáskör a mi kezünkben van, vagy máséban. Erre egyébként a törvény felhatalmaz, a józan ész pedig kötelez bennünket. Ha nem a mi kezünkben van a megoldás, akor el kell mennünk oda, ahol az fellelhető. Lehet hogy nem járunk sikerrel, de meg kell próbálnunk. Nem pedig kioktatnunk a minket megválasztókat az önkormányzati és a hatásköri törvényből.
Ha nem lehet átjutni a Szentendrei úton, arra nem válasz, hogy nem az én dolgom. Válasz lehet az, hogy megkerestem az illetékest, és ezt meg ezt a tájékoztatást kaptam, ezt meg ezt a javaslatot tettem stb.
Én az Óbuda-Békásmegyer topicot azért tartom nagyon jó dolognak, mert a kerület lakóinak újabb lehetőséget ad arra, hogy jelezzék a gondjaikat. Én az ott írtaknak utána szoktam járni, ha nem tudom a választ azonnal. Ez nekem is sokat segít a munkámban.