Antisystem Creative Commons License 2002.04.17 0 0 386
Szia csilla5!

Megjöttem, látom a válaszod, bár azt hiszem, a topic kissé túlpörgött már rajta.

Azt mondod, 27 éves vagy...tehát a rendszerváltáskor voltál 14, amit "átmeneti kornak" szoktak jellemzni (85-89) akkor meg 9-10. OK.

Magam - sajnos, vagy hálistennek - egy tizessel vagyok több, tehát aránylag felnőttként éltem meg a 80-as éveket is, meg a 90-eseket is, tehát van tapasztalatom róluk. Ez alapján mondtam, amit mondtam.

A két világrendszer szembenállása azért nem a "Judit haja" történet volt, mert mind a kettőt - szemben Judit hajával - az expanzivitás jellemezte, tehát ki akarta csinálni a másikat. A létezö szocializmus a "világforradalom" jegyében, a létező kapitalizmus meg olcsó munkaerő és piacok reményében. És az utóbbi jobb helyzetből startolt (USA ekkor lett vezető hatalom, a saját országukban prosperáló gazdasággal, gyakorlatilag 0 háborús kárral), amig a másik oldalon a Sz.U. -t "kissé" megviselte a háborús pusztítás. Ennek felyezeteit a "hidegháború" (Fultoni beszéd), "kubai rakétaválság", "öböl-válság" (utóbbinak köszönhetjük 56 bukását :-() és hasonló címszavakon találod meg a történelemben.

És ebben a gazdasági harcban a jobb helyzetből induló bizonyult jobbnak, hiába fejlődött nagyságrendileg többet mondjuk a SzU 1917-1990 között (elmaradott feudalizmusból atomhatalom, űrkutatás, stb), mint bármelyik nyugateurópai ország.

Na ennyit a töriről...

Szal a fekete-fehérben gondolkodás az ember személyiségfejlődésének bizonyos szakaszában természetes (kisgyermekkor), felnőttektől számomra hátborzongató.

ÜdV

Előzmény: csilla5 (329)