pasa_,
a szélsőjobboldali veszélyt nem csak az itthoni ellenzék látja így, hanem külföldi lapok is érdekes módon. Persze ilyenkor lekommunistázzátok azokat :)) Bár én már azt se értem, hogy hogy nem látja valaki a MIÉP-et szélsőjobbnak... Persze ahogy Viktor kedd esti megnyilvánulását néztem, lassan Szarházy Csurka kapkodhatja a fejét, mert jobbről beelőzi a Fidesz, aztán átveszi a szélsőjobboldali jelzőt :))
Azért voltak egyéb dolgok is, amiért tiltakozott az ellenzék, de be is jött. Lásd 3-hetenkénti országgyűlés, alultervezett infláció, nemzetközi konfliktusok (lassan már minden szomszéd ország utál minket, Bush nem fogadja Orbánt), autópályaépítés, adórendőrség, stb-stb. Ezeket nehezen lehetne rémhírkeltésnek nevezni. Az a rémhír bennük, hogy igazak.
A kritika és a rémhír között az a különbség, hogy a kritikának van alapja, a rémhírnek nincs. Na innen aztán fogva lehet vitázni, hogy melyiknek van, melyiknek nincs. Nekem pl. idegrángásom lesz, amikor a fidesz laza mozdulattal rémhírnek minősít dolgokat nyílvánvaló tényeket letagadva, elferdítve, a kritikát gyakorlót minősítgetve. Az aztán főleg kiakaszt, amikor kritikának próbál beállítani elferdített "tényeken" alapuló rémhíreket... Mint amiket pl. most, a "kampány" során.
Szóval gondolkodni kell, mindjárt szétválnak a rémhírek a kritikáktól, kiderül mi igaz, mi nem. Na ez alapján a Fidesz elhúzhat a rákba részemről :)