PDF
2002.04.16
|
|
0 0
641
|
Na, két élmény...
1. Anna Karenina, Madách Színház
Skacok..., kirááááááááály! Persze szereposztásfüggő a dolog, de nekem volt szerencsém Polyák Lilla - Miller Zoltán - Sasvári Sándor változatot látni. Szóval remek zene, jól szerkesztett történet, látványos színpadraállítás, csodás hangok és kiemelkedő színészi teljesítmények... és nem vagyok elfogult! Na, jó... csak 1 picit... talán... ;o) Szóval Polyák Lilla világklasszis, nem is értem, h mit keres itthon... Millert lehet szeretni (nagyon jól énekel, és akinek esete..., hát jól néz ki) és lehet utálni (túljátssza 1 kicsit a hősszerelmest, szinte nyálas macho...). Sasvári nekem jobb Kareninnak, mint anno Vronszkijnak...
Szóval 1-ből 1... Nekem tetszett!
2. Elveszett Paradicsom, Madách Stúdió
Nagyon jó magyar dráma, az ember nem is gondolná, h mai magyar (budapesti) színház színvonalasan tud színpadra állítani 1 XX. századi magyar drámát. Pikali egyszerűen magávalragadó, Debreczenyvel kapcsolatban vegyes érzések kerülgetnek..., nehéz szerep, teljes őrület..., nem tudtam megállapítani, h mennyire őszinte a játéka. A stúdió különleges hangulata bensőséges érzetet kelt. A három idősebb színész remekel, főleg Koltai János!
Ezt már haladóbbaknak ajánlom, nem egyszerű problémát boncolgat a dráma, de igazán emészthető feldolgozás!
Jó szórakozást!
Üdv:
Dó |
|