ET2000 Creative Commons License 2002.04.16 0 0 115
nekem eszembe jutott, hogy lehet, hogy ez a filip csak elnézett egy nullát. eléggé az elején mondta, hogy "most jött a hír, hogy 1,5 millióan vagyunk". nem lehet, hogy valaki adott egy cetlit, hogy "150000", és ő meg egyszerűen többnek nézte?

ezzel együtt el tudom képzelni, hogy voltak 4-500000-en. én nem voltam ott, de barátaim, akik igen, azt állítják: "a Bajcsizsilinszki tele volt", de a 2 milla egyszerűen lehetetlen.

számolgattunk ugye, hogy Bp lakossága nincs 2 milla, szóval annak kb. a fele el se ment, mert vagy más dolga volt, vagy másként gondolkodik (ugye lehet kommunistázni, de minek...). szóval ha el is ment mondjuk 1 milla Budapestről (ami szintén szerintem sok), akkor még egy millának kellett jönnie vonattal, busszal, személygépkocsival. hány vonat érkezett aznap Pestre? vonatonként jöhetett vagy 1000 ember. ha jött mondjuk 50 vonat, az 50000 (és mondjuk mindenki oda ment). aztán busszal? mondjuk jött 1000 busz (de ezek hol parkoltak? menetrend-szerinti nincs ennyi, de mondjuk jött), egy busz full mondjuk 50 fő (negyven valamennyi egyébként), tehát újabb 50000. ez még mindig csak százezer plusz. 400000 ember jött volna kocsival? kizártnak tartom, ennyi gépkocsi sehol nem tudna parkolni. de még 100000 se, ha minden kocsi tele volt, ami abszolut nem jellemző magyarországon.

mindez persze semmit nem von le a rendezvény értékéből, akinek ez értékes volt. de "maradjunk józanok". persze az is lehet, hogy filip nem tévedett, ezt akarta mondani, mert tudta, hogy ez is egy újabb gumicsont, amit lehet rágni-rágcsálni, addig is róluk beszélünk. és ismét egy ügyes üzenet az emelvényről, elbizonytalaníthat, hiszen fel kellett mutatni: ennyi egységes igaz magyar hazafihoz csatlakozik az, aki rájuk szavaz vasárnap.

csak halkan kérdezem: azért én még lehetek hazafi, meg magyar, amiért másként gondolkodom?

E.T.

Előzmény: Lökdbeneky Kemény Farkas (101)