fehkri Creative Commons License 2002.04.15 0 0 84
Kedves Deus,

azt hiszem, a polfórum egy fura állatkert. Vszínűleg egyik oldalról sem reprezentatív a mintavétel. Ha ezzel csak egy hangyányit tudom javítani a jobboldali honfitársaidról alkotott általános képedet, becsszóra mondom, hogy körülöttem egyáltalán nem a gyűlölettől őrjöngő emberek vannak többségben. Akiket én ismerek, nem azért tapsolnak a Viktornak, mert egy új Führert látnak benne, hanem mert annyira rendkívüli politikusnak tartják. Aki értelmesen és helyesen politizál. Úgyhogy sajnos nem értünk egyet abban, hogy messze állna az úriember fogalmától. (Meglep egyébként ez a kritika, volt ő már sokminden, de eddig ezt nemigen sütötték rá.) Az én (kétségtelenül jobboldali) fülemnek pedig nem OV szónoklatai voltak fanatizálók és sportszerűtlenek, hanem mondjuk Kovács, Kuncze... őszintén szólva őket nehezen viselem.

Szálasit és társait bizonyos értelemben talán lehet karizmatikusnak minősíteni, én azonban ezt a jelzőt szeretem csakis pozitív értelemben használni, OV-re is így mondtam.

"Hát nézd, a Fideszben is vannak nyilván, akik olcsó kis karrieristák - CSAK azok vannak ott, hogy pontosak legyünk."

Te mindig általánosítasz!!!

A "szólamokat" nem azért emlegettem, hogy az érdemi vitát kikerüljem, csak ez az átlagnál is parttalanabbnak ígérkezik. Én lényegében azzal érvelnék (már részben tettem is), hogy nekem és még nagyon sok embernek fontosak ezek a nemzeti jelképek, és sokan érezték úgy, hogy most kerülnek méltó helyükre. Lehet, hogy ebbe becsúsztak túlkapások, ez lehet, de ezt még mindig a kisebbik és könnyebben helyrehozható hibának tartom.

"A köztünk lévő politikai nézetkülönbség dacára, remélem, nem fogjuk magunkat rosszabbul érezni, akármi is legyen a végeredmény."

Nézd, nekem ez az előző egy hét annyira szép volt, a végén a Kossuth térrel, hogy most már azt mondom, bármi lesz az eredmény, én ünnepelni fogok. Ezeket a napokat senki nem veheti el tőlünk. Azt pedig tudom, sőt, igazán most tanultam meg, hogy a boldogságom nem egy választási eredménytől fog függeni. Ha még nyernénk is, az pedig maga lenne a csoda.

üdv, f

Előzmény: deus (79)